Rindby Strand på Fanø, hvor der er planer om at bygge hotel. Foto: Destination Vadehavskysten.

Lokal kritik har sat stort hotelprojekt på pause

Efter planer om et stort hotelprojekt på Fanø har været i offentlig høring, har byrådet udskudt vedtagelsen af planen efter negative høringssvar fra lokale.

Feriehusproducenten Planet-Gruppen har planer om at opføre et stort hotel på Rindby Strand på Fanø med 250 værelser og 50 feriehytter.

Planen har netop været igennem fire ugers høring, og i den tid er der kommet 40 høringssvar fra både lokale og sommerhusejere, hvoraf 30 er negativt stemt over for hotelplanerne. Det skriver JydskeVestkysten.

Kritikken drejer sig blandt andet om, hvordan bæredygtighed kan tænkes sammen med den helårsturisme, som hotellet på Rindby Strand efter planen skal generere. Den kritik fremfører blandt andre Britt Schack Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening på Fanø.

“Fanøs borgere mangler stadig at få oplyst, hvor mange flere turister Fanø Kommune ønsker til øen. Hvor mange turister kan Fanø rumme, for at turismen stadig kan kaldes bæredygtig? Og er den det nu? Hvordan er bæredygtigheden målbar? Der mangler et redskab, en bæredygtighedsplan, der ikke bare består af floskler, men som er i stand til at sætte målbare principper op, som kan styre udviklingen,” skriver Britt Schack Hansen i sit høringssvar.

Byråd udskyder beslutning
På baggrund af kritikken fra fannikkerne har et flertal i Fanø Kommunes byråd sendt planen tilbage til forvaltningen, og derfor bliver selve indholdet af planen først diskuteret på et senere byrådsmøde.

Politikere i byrådet baserede blandt andet deres beslutning på, at udviklingsplanen for hotelprojektet var for ukonkret, at der mangler inddragelse af offentlige høringssvar, og at der ikke har været byrådsmedlemmer i projektets arbejdsgruppe.

Forslaget om opførelse af hotellet på Rindby Strand er ellers noget, Planet-Gruppen har udviklet sammen med både Fanø Kommune og Dansk Kyst- og Naturturisme.

“Turismen er et af de vigtigste erhverv på Fanø, og nu tager vi i forlængelse af vores kommuneplan et nyt skridt i retning af at sikre en stærk helårsturisme. Et hotelprojekt som dette kan være medvirkende til at sikre et varieret udbud af overnatningsformer, som kan forlænge sæsonen til gavn for blandt andet de lokale erhvervsdrivende samt skabe flere helårsarbejdspladser og potentielt tiltrække nye borgere til området,” har borgmester i Fanø Kommune Frank Jensen (RV) tidligere udtalt om projektet.

 

Relaterede artikler:

Kalder til møde om nyt hotel i naturen

Hotelprojekt vil ommøblere landskabet

Tvivlsom metode bag kåring af bedste badehotel