Storebæltsbroen. (Foto: Sund & Bælt | PR)

Ferietrafik har givet rekord på Storebælt og Øresund

Årets tredje kvartal har budt på rekorder på både Storebæltsbroen og Øresundsbron. Mens lastbiltrafikken har været aftagende på begge broer, har ferietrafik givet stigning i indtægterne.

Der har været ekstra travlt på broerne over Storebælt og Øresund i årets tredje kvartal, og det skyldes i særdeleshed ferietrafik. På Storebæltsbroen steg den samlede vejtrafik med 3,1 procent, mens stigningen på Øresund lyder på hele 9,2 procent. Det oplyser Sund & Bælt, der driver broerne, i en pressemeddelelse.

På Storebæltsbroen er personbiltrafikken steget med fire procent, mens lastbiltrafikken i samme periode faldt med tre procent. Indtægterne fra vejtrafikken lød samtidig på 2.412 millioner kroner, hvilket er en stigning på 2,2 procent i forhold til de første ni måneder af 2022.

Men mens biltrafikken trak flere penge hjem til broforbindelsen, faldt omsætningen på jernbanen med 31 millioner kroner sammenlignet med 2022, og det skyldes, at Banedanmark har udført omfattende sporarbejder, som har reduceret antallet af tog over Storebæltsforbindelsen i perioden, oplyser Sund & Bælt.

Over Øresund steg personbiltrafikken med 10,8 procent, mens lastbiltrafikken faldt med 5,8 procent Indtægterne steg samtidig med 129 millioner kroner til 1.350 millioner kroner i perioden sammenlignet med samme periode sidste år.

Trods en faldende lastbiltrafik over broerne, giver turismetrafikken anledning til tilfredshed, fortæller Mikkel Hemmingsen, administrerende direktør hos Sund & Bælt.

”Fritidstrafikken har på begge broer været stigende hen over sommermånederne med flere rekorder, mens lastbiltrafikken fortsat er aftagende. Samlet bidrager trafikken til et tilfredsstillende resultat for perioden og betyder sammen med den lavere inflation, at vi opjusterer vores forventninger til årets resultat,” siger direktøren således.

Konkret opjusteres forventningerne for årsresultatet hos Sund & Bælt fra op mod 1,6 milliarder kroner til op mod 2,05 milliarder kroner, oplyser Sund & Bælt.

Juli måned slog rekord
Allerede i august måned oplyste Sund & Bælt, at der havde været rekordhøj trafik over Storebælt i forbindelse med danskernes ferie- og fritidsaktiviteter.

Således passerede i alt 1.368.886 biler broen i løbet af juli, og det er 10.000 flere trafikanter end sidste rekordmåned, som var august 2021, hvor 1.359.563 biler kørte over broen. Dermed var juli 2023 den måned i broens 25 år lange historie, hvor der har passeret flest trafikanter. Det var sommerferien samt to store koncerter med Coldplay og Bruce Springsteen, der gav anledning til rekorden, har Sund & Bælt tidligere oplyst.

 

Relaterede artikler:

Ferieaktiviteter gav rekord på Storebælt

Flere køretøjer må snart køre over Storebælt i blæst

Flere danskere krydser storebælt i ferien