Tunø Havn. Foto: Dennis Plougmann.

Destinationer går sammen om havnenetværk

To destinationsselskaber er gået sammen om at stifte et nyt netværk for lystbådehavne. Håbet er, at fælles koordination vil øge antallet af gæstesejlere.

Det Østjyske Øhav har været fællesbetegnelsen for Samsø og øerne i de tre kommuner, som tilsammen udgør Destination Kystlandet, siden Destination Kystlandet og Visit Samsø i 2021 gik sammen om konceptet Verdens Mindste Krydstogt, hvor hvor turister sejler mellem områdets øer for at opleve natur, gastronomi og kulturhistorie på øerne.

Nu styrker destinationsselskaberne samarbejdet med et nyt havnenetværk, som består af lystbådehavne i Samsø, Odder, Horsens og Hedensted kommuner. Det skriver Destination Kystlandet i en pressemeddelelse.

Netværket kommer til at danne ramme om en fælles indsats for at tiltrække flere gæster til øerne i Horsens Fjord og Kattegat, fortæller Destination Kystlandets direktør, Helle Berthold Rosenberg.

”Formålet med havnenetværket er at få flere gæster til området og få en mere jævn fordeling af gæster, så lavsæsonerne styrkes. Dette skal ske ved at styrke samarbejdet imellem havnene i Destination Kystlandet samt på Samsø, så havnene gennem videndeling kan lære af hinanden og sammen løfte det fælles niveau men også samarbejde om at skabe en fælles fortælling om Det Østjyske Øhav, siger hun.

Skal inspirere gæstesejlere til at tage på opdagelse
På Samsø glæder man sig over etableringen af havnenetværket. I dag får øen besøg af cirka 35.000 gæstesejlere årligt. Jacques Rahr, turistchef hos VisitSamsø, fortæller, at man for Samsøs vedkommende håber, at den fælles fortælling om Det Østjyske Øhav, vil betyde, at flere gæstesejlere i farvandet bliver inspireret til at tage på øhop mellem øerne.

”Til sammen har vi i Det Østjyske Øhav en stor variation i lystbådehavne og omkringliggende attraktioner og faciliteter, og til sammen kan vi byde på et særdeles interessant sejlerfarvand. Målsætningen er, at Det Østjyske Øhav bliver kendt for og synonym med gode sejleroplevelser, hvor der aldrig er lang til den næste spændende havn,” siger Jacques Rahr.

Det er nu planen, at havnenetværket skal mødes to gange årligt, og at der på møderne også skal deltage en repræsentant fra brancheforeningen FLID, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Kåret til en af verdens bedste destinationer

Finalister fundet til titlen som årets ø

Københavnsk reklamefremstød med fokus på arkitektur