Havnebadet i Aarhus. Foto: Roar Paaske.

Kåret til en af verdens bedste destinationer

Aarhus har æren af at være blandt de 50 bedste destinationer i verden på en liste, det amerikanske magasin Time står bag.

Det amerikanske magasin Time har lavet en liste over de 50 bedste steder i verden. På listen findes Destinationer som Giza, Barcelona, Wien og altså også Aarhus.

Magasinet fremhæver blandt andet Aarhus for kysten, gastronomien, arkitekturen og himlen. Attraktioner som Moesgaard Museum, ARoS, Ole Rømer Observatoriet, Dokk1, havnebadet og Salling sammen med restauranterne Frederikshøj og Substans. Og også The Ocean Race bliver nævnt som noget af det man kan opleve i Aarhus.

Hos VisitAarhus er begejstringen over at være med på listen stor.

”Vi er rigtig stolte af, at Aarhus og mange af byens attraktioner er blevet udvalgt til Times liste. Det er med til at understrege, at Aarhusregionen har noget helt specielt at byde på, og at det også er rygtedes ude i verden,” siger direktør i VisitAarhus, Pia Lange Christensen.

Kræver hårdt arbejde
Direktøren fortæller, at destinationsselskabet har arbejdet hårdt for at komme med i magasinet.

”I VisitAarhus arbejder vi sammen med VisitDenmark benhårdt på at få international omtale, og derfor er det ekstra dejligt, når et anerkendt medie som Time laver en så flot omtale af vores område,” siger Pia Lange Christensen.

Hun fortæller, at magasinet kun er et enkelt i rækken af internationale medier, der har vist interesse for Aarhus det seneste år.

For eksempel har The Guardian skrevet om Aarhus og Tolkiens forbindelse til Djursland, og i januar introducerede amerikanske Vogue sine 1,2 millioner læsere for den danske vinterbade-tradition efter et pressepitch fra VisitAarhus i samarbejde med VisitDenmark. I artiklen var der omtale af Havnebadet i Aarhus og Almind Sø i Silkeborg.

De internationale pressebesøg har stor værdi for Aarhusregionen, oplyser destinationschefen.

”Den internationale omtale er med til at trække endnu flere gæster fra hele verden til Aarhusregionen. Vi kan mærke, at både de internationale medier og de internationale gæster viser stor interesse for vores attraktioner og område,” fortæller Pia Lange Christensen.

I 2022 fik Aarhusregionen, som består af Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Norddjurs, Syddjurs og Viborg kommuner, 4,9 millioner overnatninger. Det var rekord, og tallet er 16 procent højere end i 2019, som var det sidste normale år før coronapandemien.

 

Relaterede artikler:

Comwell udvider stort i Aarhus

VisitAarhus går på datingmarkedet

Rekordår for Aarhusregionen