Yessi er navnet på maskotten hos First Camp, der i Danmark ejer Jesperhus Feriepark samt 14 danske campingpladser. PR-foto.

Campingkæmpe investerer i danske pladser

First Camp, Skandinaviens største campingkæde, investerer nu i at renovere og øge kapaciteten på eksisterende danske pladser. Investeringerne bliver ført ud i livet inden sommeren 2024.

Skandinaviens største campingkæde, svenske First Camp, investerer nu op mod 15 millioner kroner i kædens eksisterende, danske campingpladser, efter et år, der ifølge kæden selv har været fyldt med læring på både godt og ondt. Det skriver First Camp i en pressemeddelelse.

I investeringsplanen indgår projekter for blandt andet at øge kapaciteten på eksisterende pladser, renovering og modernisering af hytter samt renovering og fremtidssikring af pools på flere af First Camps danske campingpladser.

”Inden sommeren 2024 investeres der stort i vores eksisterende danske pladser. Herunder også CampOne-pladserne som vi overtog den 1. april i år. I investeringsplanen indgår cirka 50 nye pladser på First Camp Hasmark Strand på Nordfyn. Yderligere kommer vi til at have et stort fokus på den bagvedliggende teknik i flere af vores pools,” fortæller Camilla Laursen, der tiltrådte som regionschef for First Camp i Danmark i juli måned.

Hun tilføjer:

”Helt konkret er det pools på First Camp Bøsøre Strand, First Camp Skovlund og First Camp Bogense på Fyn, og First Camp Frigård i Kollund samt First Camp Klim Strand ved Nordvestkysten, der kommer til at få en kærlig hånd.”

Fokuserer på grøn energi
Ud over udvidet kapacitet og renovering af pools, indgår en omstilling af energiforsyningen fra fossilbasseret opvarmning til luft-varmepumper også i investeringerne, oplyser First Camp.

I december 2022 overtog First Camp i øvrigt Aarhus Camping, nu First Camp Aarhus. Det er kædens første midtjyske campingplads, og i investeringsplanen er der afsat et større beløb til renovering og modernisering af campingpladsens hytter.

”På trods af at vi overtog en velholdt og velkørende plads i slutningen af 2022, kan vi konstatere, at hytterne på pladsen trænger til en kærlig hånd. Vi har dem med i vores investeringsplan for 2024, fordi hytterne er meget velbesøgte af både feriegæster og længerevarende virksomhedskunder, og vi ønsker at opretholde hytternes høje standard fremadrettet” fortæller Camilla Laursen.

First Camp oplyser i øvrigt, at man er i gang med at evaluere feedback fra gæster for at planlægge yderligere investeringer i både Danmark, Norge og Sverige. Derudover vil man udvide aktivitetsudbuddet på CampOne-pladserne.

Stor spiller i Danmark
First Camp er efterhånden en stor spiller i den danske campingbranche. 58 procent af virksomheden er ejet af den norske kapitalfond Norvestor, der udelukkende investerer i nordiske virksomheder, men First Camp har sit domicil i Göteborg.

First Camp har en årlig omsætning på omkring en milliard svenske kroner, hvoraf cirka 20 procent af omsætningen er på det danske marked. First Camp ejer i Danmark 14 campingpladser samt Jesperhus Feriepark på Mors.

 

Relaterede artikler:

Campingkæmpe får kritik for rengøring og faciliteter

Kendt feriepark vinder hæder fra besøgende

Stor turismeaktør skifter landechef i Danmark