Georg Sørensen, administrerende direktør for Messecenter Herning. Foto: Lars Møller.

40 år med Georg Sørensen i Herning

1. april kan Messecenter Hernings administrerende direktør fejre, at det er 40 år siden, at han trådte ind over messecentrets dørtærskel for første gang. I anledning af sit jubilæum slår Georg Sørensen et slag for det personlige møde.

Da Georg Sørensen startede som salgsassistent hos A/S Herning-Hallen i 1983, var der ingen, som havde forestillet sig, at han 12 år senere, i 1995, ville sætte sig i direktørstolen i virksomheden, som i dag har skiftet navn til MCH A/S, og er et af de største af messecentre i Skandinavien.

Det er dog lige præcis, hvad 64-årige Georg Sørensen gjorde, og 1. april, kan direktøren fejre sit 40-års jubilæum hos messecentret.

Georg Sørensen kom til A/S Herning-Hallen med en højere handelseksamen og fire års ansættelse hos Hammerum Døren A/S i bagagen. Her var han startet som regnskabselev og blev siden regnskabsassistent.

I 1985 blev Georg Sørensen forfremmet fra salgsassistent til salgschef hos messecentret, og fik allerede året efter ansvaret for flere messer.

I 1995 blev han udnævnt til direktør, og 10 år senere indtog han posten som administrerende direktør for oplevelseskoncernen MCH A/S, der i dag består af MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena.

En karriere med tillidshverv i turistbranchen
Georg Sørensens karriere har også budt på bestyrelsesposter i den danske turistbranche. Fra 2002 til 2010 sad Sørensen i VisitDenmarks bestyrelse, og i tre af årene, fra 2007 til 2010, bestred han formandsposten i organisationen.

I 2016 blev Georg Sørensen valgt til HORESTAs bestyrelse og han sidder i dag på posten som næstformand for HORESTAs brancheforening.

I 2011 valgte foreningen Danske Rejsejournalister at uddele årets havfruepris til Georg Sørensen på rejsemessen Ferie for Alle for hans arbejde med at fremme dansk turisme.

”Georg Sørensen har levet sig ind i dansk turisme. Både på det styrende og det udøvende plan. Her i området sker der langt mere, end der gør de fleste andre steder i Danmark. Byen har noget, ingen andre har. Skabt i et teamwork blandt politikere, erhvervsfolk og borgere. De er gjort af noget særligt her. Det er ikke svært at finde ord for Georg Sørensens indsats. Kreativitet, ihærdighed, jysk stædighed og grundighed og teamworker, ” sagde Anne-Vibeke Isaksen, den daværende formand for Danske Rejsejournalister til prisoverrækkelsen i 2011.

Samme år, som han modtog havfrueprisen, blev Georg Sørensen også slået til Ridder af Dannebrog.

Står vagt om det personlige møde
For jubilaren er messer ikke blot forretning. Georg Sørensen fremhæver vigtigheden af, at mennesker rent faktisk at mødes fysisk efter en coronatid, hvor det at mødes fysisk ikke kunne lade sig gøre, og hvor mennesker efter pandemien stadig ofte møder hinanden digitalt.

”Jeg har sagt det før, og jeg lover at sige det igen og igen. Det personlige møde må aldrig gå af mode. Tværtimod. Det skal vi i fællesskab udvikle og værne om – det personlige møde, der med nærvær gør en forskel og skaber den ægte menneskelige relation,” siger Georg Sørensen i en pressemeddelelse, som MCH har udsendt i forbindelse med direktørens 40-års jubilæum.

 

Relaterede artikler:

Kendt dansk hoteldirektør opsagt efter et år

“Birthe, du er sprød og en sand ambassadør for os”

Henter politisk direktør på Christiansborg