Comwell Hotel Hvide Hus i Aalborg. PR-foto.

Vil atter hylde klimavenlige hoteller

Dansk Erhverv har skudt Climate Award 2023 i gang. Prisen uddeles til de mest klimavenlige hoteller, og i år uddeles der priser på nye vinderkategorier.

Dansk Erhverv har startet jagten på Danmarks mest klimavenlige hoteller anno 2023. Foruden at udpege regionale vindere i hele landet vil der i år også blive uddelt priser for årets mest klimavenlige hoteller på mad og drikke, energi og vaskeri samt årets højdespringer. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Priserne måles efter den CO2-faktabaserede Klimascore udviklet af Dansk Erhvervs samarbejdspartner Klimascore.com med input fra Concito og DTU.

Intet er givet
Sidste år var det Comwell i Aarhus, der løb af med sejren. Men intet er givet, for meget kan have ændret sig, og hoteller kan have forbedret sig meget på indsatser som for eksempel besparende tiltag i køkkenet eller housekeeping, som påvirker det samlede klimaresultat. Det fortæller Kilmascore.com’s administrerende direktør, René Jacobsen.

“To ud af tre af deltagerne fra sidste års Climate Award har modtaget anbefalinger fra os, som jeg ved, at de har arbejdet med resten af året. Det bliver virkeligt spændende at se udviklingen fra sidste år,” siger han.

Han tilføjer, at alle hoteller og konferencecentre kan tilmelde sig i konkurrencen.

Nye kategorier i år
I år er der tilføjet nye vinderkategorier. Blandt andet kan hoteller vinde priser for klimavenlighed inden for mad of drikke, energi og vaskeri. Kategorierne er tilføjet for at give anerkendelse til de hoteller, der har specialiseret sig på lige netop disse områder, skriver Dansk erhverv.

Som noget nyt uddeles der også en pris som ”årets højdespringer” til det hotel, der har gennemført den største CO2-reduktion per gæst siden 2022. Der er også en kategori som ”årets newcomer” som gives til et hotel, der har startet reduktionsindsatser i år.

Sidste år var lød den største CO2-reduktion per gæst per dag på 35 kilo CO2. Samlet set har de førende hoteller reduceret deres udledninger med 2.275 tons CO2.

Resultater fra sidste år viste, at på mere end 34 hoteller opholder gæsterne sig nu mere klimavenligt end hjemme hos sig selv. Det er en stigning på 30 procent i forhold til 2021.

Ifølge Dansk Erhverv er det et signal om, at branchen gør en stor indsats på området.

 

Relaterede artikler:

Blød åbning af nyt hotel i København

Kendt golfhotel får Svanemærket

Disse hoteller og kongrescentre fik Green Key i 2022