HimmerLand i Farsø er ejet af Lars Larsen Group. (PR-foto)

Kendt golfhotel får Svanemærket

Fremover kan HimmerLand i Farsø, der er ejet af Lars Larsen Group, smykke sig med Svanemærket. I forvejen er hotellet Green Key-certificeret.

Der er i dag flere muligheder for at få et hotel eller overnatningssted miljømærket. Flere end 200 danske hoteller, konferencecentre, feriecentre og vandrerhjem har fået den særlige Green Key-certificering med den grønne nøgle.

Men det er også muligt at blive certificeret under Svanemærket, og det har Lars Larsen Group valgt med golfhotellet HimmerLand, der ligger i Farsø.

Torsdag den 9. februar vil Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, officielt tildele Svanemærket til HimmerLand ved et arrangement på resortet.

Gennem de seneste mange måneder har man gransket alt fra rengøringsartikler, vandforbrug, energi, affaldssortering og meget mere for at leve op til Svanemærket.

Få hoteller med svanemærke
HimmerLand bliver et af de eneste hoteller, der kan bryste sig af Svanemærket i Danmark. Samtlige hoteller i Scandic-kæden er Svanemærket-certificerede, og det samme er Nobis Hotel i København.

Svanemærket er sammen med EU-Blomsten de officielle miljømærker i Danmark, og flere end 29.000 produkter og virksomheder kan i dag benytte Svanemærket i markedsføringen. Nogle opfatter det som noget ekstraordinært at kunne fremvise Svanemærket udover Green Key-certificeringen, og HimmerLand har da også Green Key i forvejen.

Et svanemærket hotel har typisk været igennem en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol af, at der leves op til Svanemærkets krav. Det handler blandt andet om at begrænse energiforbrug og dermed CO2-udslip, kildesortere affald og minimere mængden af affald og madspild, servere økologiske og vegetariske retter, anvende miljømærkede rengøringsmidler og uddanne hele personalet, så alle er engagerede i miljøarbejdet.

Tre verdensmål
HimmerLand har udvalgt tre af de 17 verdensmål, som man arbejder ud fra. Der er fokus på bæredygtig energi, anstændige jobs og økonomisk vækst samt ansvarlig forbrug og produktion.

Fra at være en golfbane i Gatten omfatter hele resortet i dag hotelbygning med 86 værelser, konferencefaciliteter, fitnesscenter, spaafdeling, svømmehal, bowlingcenter og golfshop. Sidste efterår blev nye padelbaner taget i brug, og en multihal er under opførelse.

 

Relaterede artikler:

Disse hoteller og kongrescentre fik Green Key i 2022

Vil kåre Danmarks mest klimavenlige hoteller

Svanemærket hæver krav til hoteller