Rundvisning på Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg. (Foto: Niels Fabæk)

Vådt vejr trækker turister til museer

Det regnvåde sommervejr har indflydelse på, hvilke attraktioner turisterne i Nordjylland besøger. Mens en forlystelsespark får færre besøg, har museer kronede dage.

Juli måned 2023 har været mere end almindeligt regnfuld. Således viser en måling, som DMI har foretaget, at måneden var den vådeste nogensinde, siden man begyndte at måle nedbør i 1874 med hele 140,9 millimeter regn.

Sidste rekord var i 1931, hvor der i juli var 140 millimeter regn, men dengang målte man ikke i decimaler.

Og regnen har betydning for, hvordan højsæsonen udvikler sig hos landets turistattraktioner. Det har man fået at mærke i det nordjyske, hvor museerne har mange gæster, mens forlystelsesparken Fårup Sommerland har fået færre.

På Kunsten og Utzon Center i Aalborg er det gået ualmindeligt godt, fortæller kommunikationschef for Kunsten og Utzon Center, Lars Ulrich Hansen til TV2 Nord.

”Vi har en fremgang på 88 procent sammenlignet med sidste år, så det er vi selvfølgelig glade for,” siger han om gæstetallet på Utzon Center.

På Kunsten Museum of Modern Art, der i alt fik 104.500 besøgende i 2022, er besøgstallet i juli måned i år steget med 58 procent sammenligninet med sidste år.

Færre besøg i stor forlystelsespark
Mens der er højere besøgstal på det to museer, peger pilen nedad hos Fårup Sommerland hvis man sammenligner med juli sidste år.

Således havde forlystelsesparken 15 procent færre gæster gennem billetlugerne i juli måned, oplyser Fårup Sommerlands kommercielle direktør, Rasmus Mortensen.

Han fortæller, at det dog ikke er noget, der giver anledning til stor bekymring. Forlystelsesparken er fortsat velbesøgt.

Fårup Sommerland havde et ualmindeligt godt 2022 med 32 procent flere besøgende end det hidtidige rekordår 2013. I 2022 fik parken således i alt 768.683 gæster.

Sidste år indviede parken i øvrigt Danmarks største rutsjebane, Fønix, som blev kåret til Europas bedste hele fire gange.

I år har Fårup Sommerland købt campingpladsen Fårup Camping, som ligger blot 500 meter fra forlystelsesparken og har rammerne til 300 overnatningsenheder.

Derudover opfører parken også to trætophytter i otte meters højde, og hver hytte vil have plads til op til syv gæster. Hytterne udstyres blandt andet med eget bad, privat rutsjebane og en terrasse med udsigt over parken.

 

Relaterede artikler:

Tocifret millionoverskud og besøgsrekord

Dansk attraktion runder seks millioner besøgende

Stor dansk konkurrencefordel i international turisme