Tivoli. PR-foto.

Tivoli tager hul på rund jubilæumssæson

I denne uge skyder Tivoli sin sommersæson i gang. Samtidig kan Danmark mest besøgte turistattraktion fejre rund fødselsdag, og det bliver markeret i løbet af sæsonen.

I år er det 180 år siden, at Tivolis grundlægger, Georg Carstensen, i 1843 kunne åbne portene til forlystelsesparken for første gang.

15. august fejrer Tivoli sin runde fødselsdag, og det bliver gjort med manér med en række fødselsdagskoncerter med blandt andet operasangeren Lise Davidsen i Koncertsalen, rytmiske koncerter på Plænen, ny Rasmus Klump forestilling og et storpyntet haveanlæg, hvor festdagen afsluttes med festfyrværkeri. Fødselsdagsprogrammet fordeler sig over flere dage og er fortsat i proces, oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Sommersæsonen 2023 kommer også til at byde på en række nyheder, oplyser Tivoli, som sidste år fik besøg af 3.854.000 gæster.

”Hen over sommersæsonen tager vi hul på en række særlige fejringer, der kulminerer med vores 180 års fødselsdagsfest i sensommeren. Men inden da vil nye restauranter, teateroplevelser og koncerter sætte deres festlige aftryk på sommersæsonen, som vi forventer os meget af,” fortæller Tivolis direktør Susanne Koch Mørch.

Mærkedage, mad og stor kunst
I løbet af sommeren har Tivoli en række mærkedage, hvor gæsterne kan få sig en ekstra oplevelse. Der vil blandt andet være en Gospel Festival, en fejring af Emil fra Lønnebergs 60 års fødselsdag og Live Champions League-Finale på storskærm. Gæsterne kan også se frem til fejringer af Mors dag, Norges national dag og amerikansk 4. juli-fejring. I alt bliver der holdt 50 forskellige events i løbet af sommeren.

Sommersæsonen bliver i år også den første med Tivolis nye restaurant med navnet Kilden, som serverer mad baseret på bæredygtighed og de skiftende danske sæsoner. Udover åbningen af Kilden kommer der en række nye Michelin pop-up restauranter i Det japanske Tårn, hvor gæsterne kan smage gastronomi fra hele verden.

I år vender konceptet Chart også tilbage, hvor gæsterne de næste tre år kommer til at kunde opleve en udstilling med nordisk samtidskunst, som er kurateret specielt til Tivoli.

 

Relaterede artikler:

Rekordomsætning i Tivoli trods færre gæster

Tivoli slår dørene op for ny restaurant

Utilfredshed trods bevilling på 10,4 millioner kroner