Fra venstre: Udviklingskonsulent Karina Bisgaard-Frantzen fra WeShelter og kommunikations- og marketingschef Anitta Petersen fra Clarion Hotel Copenhagen Airport. (Foto: Clarion Hotel Copenhagen Airport | PR)

Tidligere hjemløse får gavn af møbler fra dansk hotel

En ny indsats skal hjælpe danskere, der er på vej til at sige farvel til et liv som hjemløse, ved, at de får doneret både møbler og det køkkenudstyr, som er nødvendigt, når de flytter i egen lejlighed.

En af de udfordringer som mange hjemløse løber ind i, når de skal skifte livet på gader og stræder ud med et i egen bolig, er, at de ofte ikke har særligt mange møbler eller boligudstyr, men det ønsker en social organisation at ændre på.

Det drejer sig om WeShelter, der har eksisteret siden 1893, hvor fundamentet til organisationen blev støbt, og siden dengang har man arbejdet med forskellige indsatser, hvor omdrejningspunktet er at give bedre kår til danskere, der står uden hjem.

Nu har organisationen etableret et nyt projekt, der har fået navnet Møbelhjælp. Det går ud på, at WeShelter indsamler møbler, køkkenudstyr og andre fornødenheder, som kan være til gavn for de mennesker, der skifter tilværelsen som hjemløs ud med en fast bolig.

Det er fortrinsvis personer og virksomheder i og omkring København, der hidtil har doneret til Møbelhjælp. Senest er det Clarion Hotel Copenhagen Airport, der er blevet en del af projektet, efter WeShelter rakte ud til hotellet i Københavns Lufthavn.

Flere tusinde tallerkener og andet udstyr
Hovedstadshotellet, der er en del af Strawberry-koncernen, har en kapacitet på 383 værelser, og disse vedligeholdes løbende. Planen er, at brugbare møbler fremover vil blive doneret til den sociale organisation således, at de kan få nyt liv hos hjemløse personer.

I første omgang har hotellet sammensat nu startpakker med køkkenudstyr såsom glas, tallerkener og bestik til 50 hjemløse. I alt består den første donation af 2.000 tallerkener, 200 glas samt hundredvis af knive, gafler og skeer, samt mange vaser, fade, skåle og lignende, lyder det.

Ifølge hoteldirektør Jesper Olesen krævede det ikke megen overvejelse, inden man valgte at bidrage til Møbelhjælp, da timingen i henvendelsen var velvalgt.

“Vi havde netop startet en gennemgang af vores lagerrum, og i den forbindelse fandt vi en masse service frem, som vi ikke længere bruger. Det har vi nu givet videre til WeShelter, som sørger for, at det kommer til at gøre gavn i vores lokalområde og giver tidligere hjemløse en god start i deres nye boliger.”

Et hjem er mere end tag over hovedet
Ole Abildgaard Mikkelsen, der er direktør i WeShelter, er glad for, at Clarion Hotel Copenhagen Airport har valg at engagere sig i Møbelhjælp.

”Efter at have levet lang tid i hjemløshed, kan det være svært at starte et nyt liv op, når man endelig får sin egen bolig. Et hjem er nemlig meget mere end et tag over hovedet,” siger Abildgaard Mikkelsen.

”Et hjem skal give varme, ro og tryghed, og det skal være et sted, hvor der er plads til at få en ven på besøg til en kop kaffe og en god snak.”


Relaterede artikler:

Danske hotelmøbler skal gøre gavn i Ukraine

Hotel gik all in på hjælp til udsatte familier

Stearinlys fra dansk hotel lyser fronten i Ukraine op