En del af donationen læsses på en lastbil. (Foto: Brøchner Hotels | LinkedIn.com | PR)

Danske hotelmøbler skal gøre gavn i Ukraine

Møbler og andet udstyr fra et dansk hovedstadshotel skal fremover gøre livet lidt lettere for både civilbefolkningen i Ukraine og nogle af de indbyggere, som krigen har sendt på flugt.

Da styret i Rusland sendte tropper over grænsen til nabolandet Ukraine den 24. februar sidste år, brød den konflikt, der har ulmet siden annekteringen af Krim-halvøen i 2014, ud i lys lue, og siden har landene været i krig.

Udover de store konsekvenser for soldaterne ved fronten kaster krigen også lange skygger ind over landets mange civile indbyggere, og derfor arbejder en række nødhjælpsorganisationer målrettet på at skaffe madvarer og andet udstyr, som er nødvendigt for at kunne opretholde en hverdag.

To af disse er Bevar Ukraine og Aid Ukraine Denmark, som begge netop har modtaget en donation af blandt andet møbler og sengelinned, der tidligere har været brugt af gæsterne på Avenue Hotel Copenhagen, som drives af kæden Brøchner Hotels.

Interiør får nyt formål
I et opslag på det sociale medie LinkedIn fortæller hotelkæden, at man sædvanligvis donerer møbler, der skal skiftes ud eller på anden vis er i overskud, til organisationer, der fokuserer på Danmark, men i lyset af situationen i Ukraine har man denne gang valgt at kigge ud over landets grænser.

Derfor har Brøchner Hotels overdraget 110 senge, 110 puder og dyner, 50 sengetæpper, 130 sengeborde, 68 skriveborde, 68 stole, 60 lamper, 60 fjernsyn samt 36 lænestole, som hidtil har udgjort en del af interiøret på det danske hovedstadshotel, til de to organisationer.

Hotelkæden omfatter i dag fem københavnske hoteller. Det drejer sig udover Avenue Hotel Copenhagen om Hotel Danmark, Hotel Ottilia, Hotel SP34 og SP34 Apartments. Derudover driver kæden også Book1-hostel i Aarhus.

Tidligere var også Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel i København en del af kæden, men efter et generationsskifte blev disse skilt fra og drives i dag af kæden Arthur Hotels.

Har forskellige formål
Brøchner Hotels fortæller, at de nu forhenværende hotelmøbler både vil være til gavn for det hjælpearbejde, som foretages i det krigshærgede land, men en del af tingene vil også komme en række af de ukrainske borgere, der i dag lever på flugt, til gode.

”Der skal lyde en stor tak til organisationerne for deres urokkelige engagement, når det kommer til at hjælpe personer i nød og gøre en forskel,” lyder det fra hotelkæden.

”Bevar Ukraine kører deres del af donationen til flere områder i Ukraine, hvor civilbefolkningen er vendt tilbage og er i færd med at genopbygge det ødelagte, mens Aid Ukraine vil give en hjælpende hånd til de ukrainere, der er flygtet fra krigen og i øjeblikket opholder sig i Danmark.”


Relaterede artikler:

Forøger overskud efter år med god efterspørgsel

Stearinlys fra dansk hotel lyser fronten i Ukraine op

Kompensationsmillioner gav hotelgruppe overskud