Comfort-hotellet på Vesterbrogade. PR-foto.

Københavnsk hotel kommer på danske hænder

For lidt over to år siden solgte Petter Stordalen et københavnsk hotel til en amerikansk investor. Nu er hotellet blevet købt af et stort dansk ejendomsselskab, som ser københavnske hoteller som et stadig mere attraktivt marked.

Hotelbygningen på Vesterbrogade i København, hvor Comfort Hotel har til huse, har atter skiftet hænder. Tilbage i 2021 solgte Strawberry Hotel Groups ejer, norske Petter Stordalen, hotelbygningen på 13.560 kvadratmeter fordelt på 399 værelser samt fællesarealer til den amerikanske investeringsfond Starwood Capital til den nette sum af 840 millioner norske kroner.

Godt nok bliver salgsprisen ikke oplyst denne gang, men Starwood Capital har netop solgt bygningen til den danske ejendomsinvestor og byudvikler Nrep, som forvalter aktiviteter for omkring 135 milliarder kroner. Det oplyser Nrep i en pressemeddelelse.

Der er flere grunde til, at Nrep netop har investeret i dette hotel, fortæller selskabets investeringsdirektør Mohamad Awad.

“Markedet er på vej tilbage fra niveauet under COVID-19, og antallet af overnatninger i København er steget betydeligt de senere år – en udvikling, der først og fremmest er båret frem af danske besøgende. Med denne investering har vi fået et hotel af høj kvalitet med en sublim beliggenhed,” siger han og tilføjer, at aktiviteten fra internationale besøgende også er stigende og nu ligger omkring 10 procent lavere end niveauet før coronapandemien.

Københavnsk hotelmarked er blevet mere attraktivt
Bygningen er ikke den eneste hotelbygning, som Nrep ejer på Vesterbrogade. Gennem sine fonde købte virksomheden i 2021 det tidligere madmarked Westmarket, som nu er blevet omdannet til hotellet CityHub. Selskabet ser generelt hotelsektoren i København som et marked, der i stigende grad er attraktivt at investere i.

“Vi oplever en øget interesse for København som rejsedestination. Der er kommet flere og bedre attraktioner i hovedstaden, som tiltrækker rejsende i ferieperioderne, hvor forretningsaktiviteten er lav. Af disse grunde er vi interesserede i at købe mere indenfor hotelsegmentet,” forklarer Mohamad Awad.

Bygning skal være selvforsynende
Hotelbygningen, som Nrep nu har overtaget ejerskabet over, har selskabet tænkt sig at give en grøn overhaling.

Hotelbygning, der erstattede biografen Saga Teatret, er bygget i 1990 og siden ombygget i 2014. Planen er nu at opgradere ejendommen, så hotellet fremover bliver selvforsynende med grøn energi; en manøvre, der vil gøre det muligt at nedbringe bygningens CO2-forbrug markant. Der er afsat i alt 50 millioner kroner til opgraderingen, oplyser Nrep.

Gennem fonden NSF 5 har Nreps moderselskab Urban Partners rejst mere end 27 milliarder kroner, som skal investeres i både bolig-, kontor-, logistik- og hotelejendomme under administration, oplyser selskabet.

“Vi ser et stort potentiale for, at de her brown-to-green-investeringer bliver profitable for både udlejer og lejer,” fortæller Mohamad Awad.

 

Relaterede artikler:

Stadig plads til mere kapacitet i København

Milliarddyrt megaprojekt med hotel kan synke i havet

81 meter højt byggeprojekt med hotel godkendt