Sådan kommer det nye hotel efter planen til at tage sig ud. Illustration: PLH Arkitekter.

Stort hotel i Lyngby sendt i høring

Planerne om et nyt hotel i Lyngby er nu blevet sendt i høring, men visionerne for adressen betyder, at et nuværende hotel må vige pladsen. Samtidig kan nuværende beboere blive smidt på porten.

Lyngby Storcenter har planer om at omdanne et 13 etager højt hus, som er en del af centerkomplekset i dag, til et nyt, energioptimeret hotel med skybar, tagterrasse og restaurant.

Ifølge planen skal det nye hotel stå færdigt med 200 værelser i 2026. Nu er visionerne blevet så konkrete, at Lyngby-Taarbæk Kommune har sendt planen i offentlig Høring. Det skriver TV2 Kosmopol.

Planerne om det nye hotel er dog allerede ikke helt uden kontroverser, for i dag rummer højhuset nemlig allerede hotellet Scandic Eremitage, erhvervskunder samt billige lejligheder på mellem 30 og 40 kvadratmeter.

Nuværende beboere må vige pladsen
Ender planerne med at blive godkendt af politikerne i Lyngby-Taarnbæk kommune, betyder det samtidig, at de nuværende beboere og brugere af tårnet må flytte ud. Det skyldes, at renoveringen af bygningen er så gennemgribende, at etager ikke kan udelades, har Lyngby Storcenter tidligere oplyst.

Men planerne møder allerede modstand fra særligt beboere i de 43 lejligheder, som tårnet i dag rummer, hvoraf nogle har boet i tårnet i godt 30 år. For kommunen har allerede godkendt en ansøgning fra storcenteret om at nedlægge boligerne. Det har fået beboerne til at melde Lyngby-Taarnbæk Kommune til ombudsmanden.

Det skyldes, at lejerne ikke mener, at de har haft tid nok til at kunne opsøge juridisk bistand, at de ikke har fået mulighed for at se væsentlige bilag, og at forvaltningen allerede havde indstillet til at boligerne skulle nedlægges, inden høringen var forbi.

Center Manager i Lyngby Storcenter, Casper von der Ahé, har dog lovet, at de nuværende beboere i tårnet får hjælp til at finde nye boliger.

Arkitekturråd er ikke begejstret
Selvom kommunen allerede har godkendt, at tårnets beboere kan genhuses for at gøre plads til et nyt hotel, er det dog ikke ensbetydende med, at kommunen har godkendt projektet i sin nuværende form.

Kommunen har nemlig oprettet Arkitekturrådet bestående af tre arkitekter samt en repræsentant fra Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk, og indtil videre er rådet ikke videre begejstrede for den udformning, Lyngby Storcenter ønsker, at tårnet i fremtiden skal have.

”Ud fra en helhedsbetragtning bliver det nye tårns arkitektoniske udtryk et fremmed legeme på den eksisterende base – uden omsorg for mødet med basen og uden omsorg for dialogen med det andet eksisterende tårn. Et fremmed legeme som ikke tilfører noget positivt til den arkitektoniske helhed”, skriver Arkitekturrådet i Lyngby-Taarbæk Kommune blandt andet om høringsforslaget.

Hotelprojektet er umiddelbart i høring frem til den 6. oktober.

 

Relaterede artikler:

Storcenter vil bygge nyt stort hotel

Scandic får første signaturhotel i Danmark

Klar med nyt brand efter Scandic-farvel