Illustration af Scandic-hotellet på Aarhus Ø (Grafik: Scandic Hotels | PR)

Scandic får første signaturhotel i Danmark

I de kommende år vil Scandic komme op på i alt syv signaturhoteller, da kæden får det første danske og et tredje i Norge. Scandic oplever stigende interesse for den slags hoteller, lyder det.

I øjeblikket har Scandic Hotels fem såkaldte signaturhoteller, der ligger i henholdsvis Stockholm, Helsinki, Bergen samt Oslo. Nu fortæller hotelkæden, at de to kommende hoteller i Aarhus og Tromsø ligeledes vil blive betegnet som sådan.

Ifølge Scandic Hotels er et signaturhotel karakteriseret af, at der er gjort en indsats for at fremhæve dets individuelle design og identitet, ligesom hotellerne i særlig grad henvender sig til det segment af gæster for hvem, at indkvarteringen er en central del af det at rejse.

Ydermere er signaturhotellerne tiltænkt til også at skulle fungere som sociale mødesteder, der ved hjælp af de tilgængelige faciliteter både appellerer til hotelgæsterne men også bliver et trækplaster, som besøges af den lokale befolkning i de byer, hvor hotellerne er placeret.

Oplever voksende interesse
Thérèse Cedercreutz, der er kommerciel direktør hos Scandic Hotels Group, forklarer, at kæden oplever, at der er en tendens i tiden, hvor selve hotellet spiller en større rolle for visse gæster. Derfor er man godt tilfreds med nu at få det første signaturhotel i Danmark samt det tredje i Norge.

”Interessen for oplevelser, hvor hotellet er selve destinationen, vokser stadig, og det er derfor fantastisk at kunne udvide vores signaturkollektion til at omfatte Tromsø og Aarhus,” fortæller direktøren.

”Hotellerne er en central del af de byudviklingsprojekter, der finder sted i begge byer, og vil give grunde til at rejse til begge byer. Samtidig styrker vi Scandics hoteludbud til lokale og internationale gæster, både i Norge og Danmark.”

Mangler spahotel
Efter planen vil de nye hoteller i Tromsø og Aarhus åbne i henholdsvis 2025 og 2026. Det aarhusianske hotel er tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels’ tegnestue BIG og vil blive placeret i byens nyere bydel, der er blevet navngivet Aarhus Ø.

Det bliver på 37.000 kvadratmeter og får en kapacitet på 342 værelser, hvilket er færre end de 500 som oprindeligt var planlagt, men antallet af værelser blev nedskaleret som følge af COVID-19-pandemien.

Spaområdet bliver en central faciltiet på det kommende hotel, da analysen er, at Aarhus mangler et spahotel. Derfor har man udviklet idéen om en spa på omkring 2.000 kvadratmeter. Den bliver placeret på hotellets 15., 16. og 17. etage, hvor gæsterne vil have udsigt over Aarhusbugten.

Derudover vil hotellet også blive indrettet med blandt andet en skybar og tagterrasse. Scandic Hotels driver i forvejen tre hoteller i smilets by, der tilsammen har en kapacitet på 541 værelser.


Relaterede artikler:

Scandic vil have nyt lavprisvaremærke i Danmark

Entreprenør fundet til milliarddyrt hotelbyggeri

Scandic glæder sig over flere elever til hotelfag