Billede fra Tønder Festival et tidligere år. (Foto: Tønder Festival)

Stor musikfestival efterlyser overnatningskapacitet

Som følge af ændrede vaner blandt gæsterne på Tønder Festival, går festivalen nu ud til lokalbefolkningen med en appel om, at de gerne må hjælpe med overnatning i en firedages periode.

Tønder Festival har en bøn til indbyggerne i Tønder, der går på, at de gerne må hjælpe festivalgæster med overnatning.

Således mangler den store sønderjyske festival overnatningskapacitet, eftersom tiderne ændrer sig. Festivalen understreger i en pressemeddelelse, at mennesker ændrer vaner, og at en række af festivalens gæster måske ikke længere vil ligge i telt i fire dage.

Festivalen fortæller, at da Tønder Festival blev skabt i midten af 1970’erne, var kombinationen af musikfestival og campingplads helt naturlig. Det er den stadig, understreges det kraftigt, men at tiderne skifter, og at nogle derfor måske hellere vil sove under fast tag i en lejlighed eller anden bolig.

I den forbindelse efterlyses der altså flere muligheder for et uvist antal af de mellem 10.000 og 15.000 festivalgæster, der hvert år møder op for at høre musik under åben himmel.

Jubilæumsår for festivalen
Tønder Festival opfordrer alle i og omkring Tønder til at overveje, om de vil leje et værelse eller en lejlighed ud under festivalen. Det vil være en stor hjælp for gæsterne og for selve festivalen, lyder det.

”Hvis man har ekstra værelser, lejlighed eller hus, som man gerne vil udleje, håber vi, at mange vil gøre dette. Det er nemt at oprette sin udlejningsenhed ved eksempelvis Airbnb, og man behøver ikke udleje den hele året eller i lange perioder,” siger Kristina Lehmann Schjøtt, direktør for Tønder Festival.

”Derudover er fradraget for udlejning i forhold til beskatning blevet hævet under corona; indberetter man indtægten til skat via en platform er bundfradraget op til 32.300 kroner.”

Tønder Festival kan i år fejre 50-års jubilæum. Festivalen er en af Nordeuropas største og vigtigste internationale festivaler for folk- og rootsmusik, men også musikgenrer som indierock, americana og alternativ country er typisk en del af programmet.

Årets Tønder Festival finder sted i perioden fra 21. til 24. august – begge dage inklusiv.

 

Relaterede artikler:

Sønderjylland serverer Danmarks sødeste festival

Tønder Kommune vil bruge 4,9 mio. kr. på turisme

Direktør afløser tidligere kollega i Det Nationale Turismeforum