Tiny House på campingpladsen Tiny Seaside i Kegnæs, som drives af Seaside Camping. Foto: Seaside Camping.

Opsagte fastliggere kritiserer byggeri

Da en ny forpagter i år overtog driften af to sønderjyske campingpladser med et nyt koncept for øje, blev fastliggere på pladserne opsagt. Ombygningen af campingpladserne går dog langsommere end først forventet, og det vækker kritik.

Ved indgangen af 2023 overtog virksomheden Seaside Camping forpagtningen af de to campingpladser Skarrev Camping og Loddenhøj Camping nær Aabenraa.

Seaside Camping ApS er datterselskab til den tyske virksomhed Tiny House Factory GmbH, der producerer små træhytter, de såkaldte tiny houses.

Og det var netop med intentionen om, at de to campingpladser fremover skulle henvende sig til en målgruppe, der ønsker at overnatte i tiny houses fremfor egen campingvogn, at Seaside Camping overtog forpagtningen. Det oplyste Aabenraa Kommune tilbage i november 2022, i forbindelse med, at kommunen havde udvalgt virksomheden som forpagter.

”Jeg er glad for, at vi har fundet en forpagter, der tør tænke nyt på området inden for campingpladser. Begge campingpladser ligger i naturskønne områder, som er helt oplagt at indtænke i driften, og det er jeg glad for, at Seaside Camping har gjort,” sagde viceborgmester og formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling i Aabenraa Kommune, Erik Uldall Hansen (S), dengang.

Fastliggere blev opsagt
Skarrev Camping havde en kapacitet på 60 enheder, mens Loddenhøj Camping havde en kapacitet på 38 enheder, men på ingen af campingpladserne var der mulighed for udvidelse.

Derfor valgte Seaside Camping at opsige campingpladsernes fastliggere for at kunne opføre tiny houses i stedet.

Byggeriet er dog blevet forsinket. Blandt andet fordi etablering af ny kloakering har trukket ud, og derfor er det indtil videre kun blevet til et par tiny houses, og det vækker kritik fra tidligere fastliggere på pladsen, skriver JydskeVestkysten.

Ægteparret Gitte og Preben Lauesen har været fastliggere på campingpladsen i Skarrev et par år, og de har sendt et åbent brev til Aabenraa Kommune, hvor de kritisere pladserne for i dag at ligge øde hen, mens de nye tiny houses er ved at blive etableret.

Ikke rimelige forventninger
Erik Uldall Hansen siger til JydskeVestkysten, at han fortsat mener, at Seaside Camping er de rigtige forpagtere til campingpladserne, for han har allerede set eksempler på campingpladser, der har succes med at udbyde overnatninger i tiny houses.

Han havde forventet at byggeriet ville gå hurtigere, men mener nu, at den forventning var urealistisk. I stedet opfordrer han til tålmodighed, for produktionen af tiny houses i et større antal tager tid, siger han.

Han tror på, at campingpladserne på længere sigt ender som succeser under Seaside Campings forpagterskab.

 

Relaterede artikler

Varmt badevand holder på campinggæster

Campingkæmpe vokser atter i Danmark

Færre danskere køber campingvogn