Sønderstrand i Aabenraa. (Foto: Aabenraa Kommune | Facebook.com | PR)

Har været på vej i 12 år: Nu er der nyt om badeanlæg

I årevis har skiftende byråd i Aabenraa Kommune forsøgt at få opført et badeanlæg, men nu har stigende interesse for at komme i vandet året rundt og lokale borgere sat gang i processen på ny.

I denne uge har Aabenraa Kommune tilsyneladende taget et svømmetag eller to mere i retning af at få forløst et projekt, der ad flere omgange har figureret på diverse dagsordener i 12 år. Sådan lyder det i hvert fald fra JydskeVestkysten.

I over et årti har der nemlig været et ønske om, at der skulle opføres nye faciliter til brug for sommeren og vinterens badegæster samt vandsportsentusiaster ved Sønderstrand og molen i den sønderjyske by. Det er dog indtil nu ikke for alvor blevet til noget.

I årenes løb er der blevet udarbejdet såkaldte visionsoplæg og analyser, men lokalpolitikerne har ikke kun fælles fodslag og blive enige om præcis retning for projektet. Det ser dog ud til, at der i et eller andet omfang er kommet skred i tingene.

På et byrådsmøde i denne uge blev det nemlig besluttet, at man vil investere en halv million kroner i at få lavet skitser og tidsplan samt få lagt et budget for et badeanlæg.

Borgere og foreninger byder ind
Signe Bekker Dhiman (S), der er byrådsmedlem og formand for kultur- og fritidsudvalget, fortæller, at det ikke bliver nødvendigt at få lavet endnu en visionsplan, da man i byrådet føler, at man har et godt greb om hvad både borgere, politikere og andre interessenter ønsker af et badeanlæg.

Hun forklarer desuden til JydskeVestkysten, at det er henvendelser fra flere lokale aktører i løbet af de senere måneder, som har medvirket til, at byrådet atter har fået en øget bevågenhed på projektet. Grupperne har blandt andet leveret skitser til, hvordan et eventuelt anlæg kunne se ud.

I tillæg hertil er kommunen også blevet prikket på skulderen af den lokale sejlklub og andre foreninger, som står over at skulle genopbygge faciliteter, som blev ødelagt under stormfloden tidligere på året, og i den forbindelse ønsker at gøre det muligt at vinterbade.

Andre former for finansiering kan blive aktuelt
I alt er der afsat 2,8 millioner kroner til badeanlægget. 100.000 kroner er blevet brugt på det oprindelige projekt, ligesom den halve million kroner også vil blive taget fra disse midler. Der er desuden afsat en million kroner i 2025, der skal benyttes til at afvikle en arkitektkonkurrence.

Når anlægget til sin tid skal opføres, vil det desuden kræve et endnu ukendt millionbeløb, men det kan eventuelt tænkes, at man vil forsøge at sikre en del af finansieringen til projektet via private investorer eller fra fonde, foreslår Venstre i byrådet.

Hvor mange år der endnu går, inden et eventuelt anlæg står klar, tør udvalgsformand Signe Bekker Dhiman ikke gisne om på nuværende tidspunkt.


Relaterede artikler:

Stor interesse for salg af oplevelsespark

Direktør forlader destinationsselskab

Opsagte fastliggere kritiserer byggeri