Karsten Justesen. (Foto: Privat | Aabenraa Kommune | PR)

Direktør forlader destinationsselskab

Ved udgangen af september står Destination Sønderjylland uden direktør, da Karsten Justesen har fået nyt job, og dermed vinker i hvert fald delvist farvel til turismen efter i 15 år i branchen.

Destination Sønderjylland skal på jagt efter en ny direktør, da den nuværende Karsten Justesen har takket ja til en anden stilling, og han derfor siger farvel til destinationsselskabet ved udgangen af september.

I stedet vil han i fremtiden være at finde på gangene i Aabenraa Kommune, hvor han vil have titel af kultur- og fritidschef. Justesen har beskæftiget sig med turisme i 15 år, og som direktør i Destination Sønderjylland har han stiftet bekendtskab med dele af sit kommende arbejdsområde

”Jobbet tiltaler mig meget, og jeg finder mange af opgaverne spændende. Jeg kender allerede flere af arbejdsfelterne, og selvom jeg ikke kender arbejdet fra kommunens side indgående, så har jeg dog set kommunen udefra gennem mange år, og jeg har på den måde fået gode indtryk.”

”Jeg har blandt andet siddet med i styregruppen for Frøslevlejren, lige som Destination Sønderjylland også har været inde over planerne med det nye museum i Aabenraa by. I Destination Sønderjylland har jeg arbejdet på tværs af fire sønderjyske kommuner, men nu glæder jeg mig til at dedikere mig til én kommune,” udtaler Karsten Justesen.

Har erfaring med strategi og ledelse
Aabenraa Kommune oplyser, at nogle af de første opgaver, som lander på den nye kultur- og fritidschefs skrivebord, når han tiltræder den 1. oktober, bliver arbejdet med en ny svømmehal i Aabenraa, et nyt museum samt en fortsat udvikling af Frøslevlejren.

Ifølge Karsten Justesen er en af hans styrker, at han har gjort sig erfaringer med at tænke i strategiske linjer. Det har blandt andet været nødvendigt i den proces, der førte til etableringen af Destination Sønderjylland.

Chriss Mailandt-Poulsen, der er direktør for børn og kultur i Aabenraa Kommune, er tilfreds med, at man har indgået en aftale med Justesen, da han tror, kommunen vil få gavn af den erfaring, som den snart tidligere direktør i det sønderjyske destinationsselskab har med i bagagen.

”Jeg ser frem til samarbejdet med Karsten. Ansøgerfeltet var stærkt, og vi er glade for, at så mange dygtige kandidater søgte stillingen. Karsten kommer med en solid erfaring som leder, og jeg er sikker på, at han kan være med til at fortsætte den gode udvikling, som Aabenraa Kommune er inde i.”


Relaterede artikler:

Oplever større interesse fra udlandet efter Touren

Charmeoffensiv for at få belgiske turister til landet

Stort turismeprojekt på tværs af landegrænser