Sådan ser forslaget til et nyt hotel på Mors ud i lokaplanforslaget som Morsø Kommune har sendt i høring. Illustration: Tegnestuen Mejeriet.

Nyt hotel: Storinvestor stadig hemmelig efter borgermøde

På øen Mors er der planer om at bygge et nyt hotelkompleks til en værdi af 250 millioner kroner. På et borgermøde om hotellet blev beboere på øen dog ikke meget klogere på, hvem der står bag investeringen.

Interessen var stor da der blev holdt borgermøde i Nordmors Hallen i Sejerslev om planerne for et stort hotel tæt på Ejerslev Havn.

Lokale mødte op for at blive klogere på hotelplanerne, der har en samlet værdi på 250 millioner kroner, tæller 88 ferielejligheder, og måske får en kapacitet på op til 500 overnattende turister.

På forhånd var der blevet stillet 200 stole frem, men det var cirka 100 for lidt. Forinden havde formanden for udvalg for teknik og miljø i Morsø Kommune, Meiner Nørgaard (DD), udtalt, at investoren ville blive offentliggjort på mødet, men det blev det ikke til, skriver Nordjyske.

”Det er en stor, international operatør, som der ikke er indgået aftale med endnu, så derfor kan jeg ikke oplyse navnet. Operatøren lejer sig ind og har udviklet projektet sammen med os. Der bliver desuden en slutinvestor, men hvem kan jeg heller ikke fortælle,” sagde Flemming Therkelsen, direktør for udviklingsvirksomheden Pantheon A/S, der har været med til udvikle projektet, da en borger spurgte til investoren.

Delte meninger om nyt hotel
Mens investoren altså stadig er hemmelig, var der på borgermødet også gjort plads til, at morsingboerne kunne give deres mening til kende om hotellet.

Mens Tage Andersen (V), medlem af kommunalbestyrelsen på Mors, mener, at hotellet er en gave til øen, var den lokale arkitekt Steen Folmer, som selv havde været med i den indledende fase, da de første tanker om projektet blev tænkt, anderledes kritisk.

Efter hans mening er projektets kapacitet simpelthen for stort til, hvad lokalsamfundet kan håndtere. I og med, at planerne også indeholder en reception og begrænset madtilbud, var andre borgere bekymrede for, at hotellet vil udsætte den lokale købmand for livstruende konkurrence.

Kommunens byplanlægger, Louisa Borup Holm-Pedersen fortalte dog, at man på baggrund af kystnærhedens planprincipper går efter et hotel, som diskret som muligt. For eksempel må deres højest bygges i syv meters højde, og husene skal opføres i jordfarver med ikke reflekterende overflader og skiltning. Der lød også klapsalver i salen, når mødedeltagere tog ordet for at rode projektet.

Med det nye hotel håber Morsø Kommune på at tiltrække outdoorturister til øen. Selve lokalplanforslaget og kommuneplantillægget, som projektet beror sig på, er i offentlig høring indtil den 3. december.

 

Relaterede artikler:

Hotelkæde udvider med fire hoteller

Stor hoteludvidelse skaber bekymring hos naboer

Kommune lufter mulighed for 25 meter højt hotel