Bandholm Badehotel på Lolland. PR-foto.

Nye værktøjer skal sikre grønnere hoteller og resorts

Mens hotellerne i de større byer i stigende grad konkurrerer på bæredygtighed, mener Dansk Kyst- og Naturturisme også, at naturnære overnatningssteder skal med på udviklingen. Derfor har organisationen lanceret et nyt screeningværktøj.

Mens hotellerne i landets større byer konkurrerer på at være mest bæredygtige, mener Dansk Kyst- og Naturturisme ikke, at kyst- og naturnære overnatningssteder kan følge med i lige så stort omfang på de aktuelle markedstrends.

Derfor ønsker organisationen at skubbe nye investeringer i kyst- og naturturismen i en mere bæredygtig retning, så nye hoteller og ferieresorts uden for de større byer også bliver del af den grønne omstilling, oplyser Dansk Kyst- og Naturturisme i en pressemeddelelse.

Derfor har organisationen indgået et samarbejde med Rådet for Bæredygtigt Byggeri om at udvikle konkrete værktøjer, som skal bruges i dialogen mellem kommuner og investorer. Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og med Realdania som videnspartner, oplyser Dansk Kyst- og Naturturisme.

“Der er et stort potentiale for at implementere flere bæredygtige tiltag i overnatningstilbuddene i kyst- og naturturismen i Danmark – både i investeringer i nye anlæg, men også i omstillingen af de eksisterende,” fortæller Jacob R. Kirkegaard Larsen, destinationsudviklingschef for Dansk Kyst- og Naturturisme.

Han fortsætter:

”Men vi har også haft behov for at sætte certificeringerne i forhold til de kyst- og naturnære projekter, som ofte adskiller sig fra byggeri i andre geografier. Derfor er vi stolte af, at vi nu kan præsentere yderligere to nye værktøjer, som vi tror på kan være med til at styrke det fremtidige arbejde med en grønnere investeringsmodning i vores branche.”

Værktøjer kan tages i brug
Projektet har konkret udmøntet sig i to værktøjer, som fungerer i samspil med hinanden. Det ene er et screeningsværktøj til vurdering af hotellers og ferieresorts’ bæredygtighedstiltag i de tidlige faser. Det andet er en guide, der uddyber emnerne i screeningsværktøjet, og som giver en introduktion til DGNB, herunder samspillet med hoteller og ferieresorts.

DGNB er en certificeringsordning, som dokumenterer bæredygtigheden i et byggeri. Med de nye værktøjer håber Dansk Kyst- og Naturturisme og Rådet for Bæredygtigt Byggeri, at certificeringen bliver nemmere at opnå for de natur- og kystnære overnatningssteder.

“Vi står nu med to færdigudviklede værktøjer, der skal gøre det lettere at arbejde med bæredygtighedstiltag som hotel eller ferieresort. Det er vores håb, at begge dele kan gøre DGNB-systemet mere tilgængeligt, så endnu flere aktører inden for kyst- og naturturismen får lyst til at prøve kræfter med det,” siger ekspert i byudvikling hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri Kreils Kieler Ekelund.

Værktøjerne kan tilgås via dette link.

 

Relaterede artikler:

Lancerer ny ESG-platform til restaurationsbranchen

Hotelkæde vinder hæder for at reducere madspild

Første zoo med grøn certificering