Comwells forhenværende hotel i Sorø, som nu er en del af Thon Hotels. PR-foto.

Norsk kæde er rykket ind i sit andet danske hotel

Et dansk hotel har i denne uge skiftet hænder. En norsk operatør er flyttet ind, og det betyder samtidig, at Thon Hotels har fået sit andet danske hotel.

Den 1. november sagde Comwell endegyldigt farvel til sit hotel i Sorø, som kæden har haft under vingerne siden 1999.

I stedet har norske CIC Hospitality overtaget lejekontrakten på hotellet, men hotellet bliver nu drevet som partnerhotel i den norske kæde Thon Hotels. Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Dermed er der nu to Thon-hoteller i Danmark. Det første danske Thon-hotel er i Høje Taastrup, og blev før drevet af Zleep Hotels, men 1. januar i år overtog CIC Hospitality hotellet.

”Jeg er meget glad for, at Thon Hotels nu udvider tilbuddet til vores kunder i Danmark med et nyt partnerhotel,” udtaler Morten Thorvaldsen, koncerndirektør for Thon Hotels, i forbindelse med overtagelsen af driften på hotellet.

Han tilføjer, at Thon Hotels har vækstambitioner i Norden, og at Thon Partner Hotel Sorø kommer til at være en vigtig del af denne satsning.

CICs koncernchef Matthias Tanski har tidligere oplyst til Turisme24.dk, at Thon Hotels har ambitioner om at drive seks til syv hoteller i Danmark. I dag er der mere end 90 Thon-hoteller i Danmark, Norge, Sverige, Belgien og Nederlandene.

”Vi glæder os til at udvide samarbejdet med Thon Hotels med nummer to hotel i Danmark. CIC Hospitality og Thon Hotels har nu en partneraftale på i alt seks hoteller, og vi har planer om flere projekter sammen. Vi oplever Thon Hotels som en god franchise- og samarbejdspartner, og glæder os over, at vi med Thon Partner Hotel Sorø er en del af Thon Hotels’ vækstplaner i Norden,” udtaler Matthias Tanski

Store ambitioner i Norden
Det er dog ikke kun med Thon Hotels, at CIC Hospitality har store vækstambitioner i Danmark. CIC Hospitality har nu i alt 28 hoteller i Danmark og Norge.

Men i samarbejde med Best Western har CIC Hospitality også planlagt mindst 10 kommende Aiden by Best Western-hoteller i Danmark – det første åbnede i februar i år.

I 2021 købte kapitalfonden Norvestor, der udelukkende investerer i nordiske virksomheder, en aktiemajoritet i CIC Hopsitality. Norvestor ejer også Skandinaviens største campingkoncern, First Camp, der ejer 14 campingpladser i Danmark samt Jesperhus Feriepark.

Har overtaget personale fra Comwell
Thon Partner Hotel Sorø har i alt 96 værelser. Hotellet råder også over konferencelokaler med en kapacitet på op til 250 gæster, og derudover er der 13 fleksible mødelokaler.

I forbindelse med overtagelsen fra Comwell er ingen medarbejdere blevet fyret, har CIC Hospitality tidligere oplyst. I stedet er alle hotellets medarbejdere blevet tilbudt ansættelse hos CIC.

Gæster, der måtte have booket sig ind på hotellet, mens det var under Comwells drift, er også garanteret at kunne beholde deres bookinger.

 

Relaterede artikler: 

Comwell overlader hoteldrift til norsk operatør

Hoteloperatør udvider i Danmark

Voksende hotelaktør prioriterer ikke overenskomster