Djurs Sommerland. (Foto: Djurs Sommerland | Facebook.com | PR)

Nordens største sommerland frygter for sit eksistensgrundlag

Danmarks fjerdestørste attraktion frygter for sin fortsatte eksistens. Et planlagt biogasanlæg kan nemlig betyde, at gæster vil søge mod konkurrenterne.

Med 878.200 besøgende i 2022 er Djurs Sommerland landets fjerdestørste turistdestination ifølge VisitDenmarks Attraktionsliste (som dog ikke medregner Legoland, da parken ikke oplyser sit besøgstal) og Nordens største sommerland.

Med 850 medarbejdere og et årsresultat på 37,9 millioner kroner i regnskabsåret 2021-2022, er parken på andre parametre også en sværvægter i Turistdanmark.

Alligevel går Djurs Sommerland og frygter at lugtgener kommer til at true forlystelsesparkens fremtidige eksistensgrundlag, og det skyldes, at byrådet i Syddjurs Kommune den 27. september enstemmigt vedtog, at man vil undersøge muligheden for, at den lokale virksomhed Brdr. Thorsen kan opføre et biogasanlæg blot 1.200 meter fra Djurs Sommerland.

”Vi frygter for hele eksistensgrundlaget for Djurs Sommerland og for den turisme-succes, der er opbygget midt på Djursland,” skriver Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland, i et høringssvar til kommunen.

Store planer for fremtiden
Henrik B. Nielsen peger i høringssvaret også på, at fremtidsplaner, der rækker længere end blot Djurs Sommerland, kan blive sat over styr, hvis Brdr. Thorsen får lov til at opføre biogasanlægget så tæt på den store turistattraktion.

Tidligere i år blev der nemlig vedtaget en udviklingsplan for turismen i den centrale del af Djursland, der fokuserer på mere overnatningskapacitet og flere attraktioner blandt andet med en ny feriepark tæt på Djurs Sommerland.

”Helt konkret ser vi, at områdets renommé som turistdestination, som er et resultat af årtiers møjsommelig opbygning, og i sidste ende hele grundlaget for at drive en forlystelsespark som Djurs Sommerland, bliver ødelagt permanent, hvis et af Danmarks største industrielle biogasanlæg bliver placeret inden for en nær radius af parkens arealer,” skriver Henrik B. Nielsen i høringssvaret.

Åbne for dialog
Mens Djurs Sommerland frygter, at et lugtende biogasanlæg i baghaven, er Brdr. Thorsen åbne for dialog med sommerlandet. Det fortæller medejer Steffen Thorsen til Ekstrabladet.

Han siger til avisen, at virksomheden er åben over for, at Djurs Sommerland kommer med forslag til alternative placeringer for biogasanlægget. ” Vi vil gerne have en løsning, alle kan se sig selv i,” tilføjer han.

Ifølge Steffen Thorsen kommer biogasanlægget til at lugte betydeligt mindre end anlæg af ældre dato. Han siger, at lugten kommer til at ligge langt under grænseværdierne.

 

Relaterede artikler:

Forlystelsespark vil bygge 60 meter højt tårn

Skyder sæson i gang med stor investering

Forlystelsespark får grønt lys til stor udvidelse