Rutsjebanen Piraten i Djurs Sommerland. PR-foto.

Forlystelsespark får grønt lys til stor udvidelse

Djurs Sommerland gør klar til en kæmpe udvidelse. Gæsterne efterspørger overnatningsmuligheder, og nu har kommunen godkendt en øgning af kapaciteten.

Nordens største sommerland får nu lov til at blive endnu større. Syddjurs Kommune godkendte nemlig en ny lokalplan onsdag aften, som giver Djurs Sommerland mulighed for at udvide overnatningskapacitet. Det skriver TV2 Østjylland.

Ifølge Henrik B. Nielsen, direktør i Djurs Sommerland, er udvidelsen nødvendig.

”Vi oplever, at vi på Djursland i store dele af vores åbningsperiode mangler overnatningskapacitet. Der opnår vi ikke det fulde potentiale i at tiltrække danske og udenlandske turister,” siger han til TV2 Østjylland.

Den nye lokalplan giver mulighed for at udvide med op til 30.000 etagekvadratmeter, 450 hotelenheder og 300 campingenheder. Parken har dog endnu ikke taget stilling til, hvor stor udvidelsen præcist bliver. Forlystelsesparken oplyser, at udvidelsen kommer til at ske i faser.

Lugtgener stoppede oprindelig plan
Det fremgår af referatet for byrådsmødet i Syddjurs Kommune 25. januar, at Syddjurs Kommune allerede i 2019 i et kommuneplantillæg gav tilladelse til en udvidelse af Djurs Sommerland. Planen gav mulighed for etablering af en feriepark i form af et feriecenter og en campingplads.

Dengang blev udvidelsen dog stoppet af en klage til Planklagenævnet, da en nærtliggende virksomhed med husdyrbrug ikke kunne overholde lugtkriterierne til lokalplangrænsen, og derfor argumenterede for, at lokalplanen således var i strid med planloven.

Den nye lokalplan adresserer lugtkriterierne ved at oprette et delområde, der skal friholdes lugtfølsom anvendelse. Det betyder i praksis, at der ikke vil være overnatning på områder, hvor lugt kan udvikles.

Plan skal tiltrække turister uden for sæson
Området omkring Nimtofte, hvor Djurs Sommerland ligger, har netop fået en strategisk-fysisk udviklingsplan. Planen skal trække turister til området uden for højsæsonen. Ud over større overnatningskapacitet lægger planen også op til, at der kan etableres legeland, badeland og restaurationer i området.

Området omkring Nimtofte får allerede mere end en million endagsgæster årligt. Turismen står samlet set for 3.900 årsværk på Djursland. Derudover skaber turismen tilsammen en omsætning på mere end tre milliarder kroner i Syddjurs og Norddjurs Kommune. Djurs Sommerland er den mest besøgte attraktion i Aarhusregionen.

 

Relaterede artikler:

Tilfredshed med juleåbent Legoland

Ny udviklingsplan sætter fokus på turister hele året

Forlystelsesparker utilfredse med farvel til helligdag