Anne-Marie Dohm, ny adm. direktør hos Fregatten Jylland. (Foto: Sandro Halank | CC 3.0)

Medieprofil bliver ny direktør for turistattraktion

Fregatten Jylland har Anne-Marie Dohm som ny direktør til erstatning for Karin Buhl Slæggerup. Den nye direktør kommer direkte fra en tilsvarende stilling hos Radio4.

Anne-Marie Dohm, der er af de store navne i den danske mediebranche, skal i fremtiden være direktør for det museum, der er bygget op omkring Fregatten Jylland i Ebeltoft. Det skriver Ritzau på baggrund af en pressemeddelelse.

Den kendte medieprofil offentliggjorde i sidste uge, at hun forlader Radio4 efter at have stået i spidsen for radiokanalen som administrerende direktør og ansvarshavende redaktør i fire og et halvt år.

Anne-Marie Dohm ser frem til at sætte sig i chefstolen for attraktionen, der i 2022 tiltrak 71.582 besøgende og dermed indtog en plads som nummer 92 på VisitDenmarks attraktionsliste.

“Fregatten Jylland er historien om Danmark som krigsførende nation og om et land, der stod over for en stor opgave med at værne om sine grænser. Den historie har aldrig været mere aktuel. Og derfor glæder jeg mig til at skulle stå i spidsen for udviklingen af fregatten, museet og aktiviteterne omkring værftet,” lyder det fra den nye direktør.

Erfaring fra kulturinstitutioner
Det er planen, at der skal ske en udvidelse af aktiviteterne, hvorfor der er brug for flere penge til museet, og den opgave har bestyrelsen vurderet, at Anne-Marie Dohm er den rette til at udføre, hvor der skal arbejdes i krydsfeltet mellem offentlige og private interessenter.

Frem til maj måned i år havde Karin Buhl Slæggerup været direktør for Fregatten Jylland siden begyndelsen af 2019, men bestyrelsen begrundede aftalen om fratrædelse med, at der skulle en person med andre kompetencer til.

Bestyrelsesformand Tommy Bøgehøj lægger i den forbindelse vægt på, at den nye direktør har “meget erfaring” med sig fra andre kulturinstitutioner.

Af Anne-Marie Dohms CV fremgår det blandt andet, at hun siden maj 2019 og frem til nu har været bestyrelsesmedlem i Moesgaard Museum, heraf de seneste næsten fire år som formand.

Derudover er der en vis portion erfaring fra tiden og direktørjobbet hos Danmarks Radio fra 2013 til 2018, og derudover har Anne-Marie Dohm tidligere været kommunikationschef i Mejeriforeningen og DGI, journalist på Jyllands-Posten, chefredaktør på Nordjyske Medier samt rektor på Danmarks Journalisthøjskole.

 

Relaterede artikler:

Utilfredshed trods bevilling på 10,4 millioner kroner

Vil give en hjælpende hånd til kulturinstitutioner

Fregatten Jylland har fået digitale værktøjer ombord