Hjerting Badehotel. Foto: Hjerting Badehotel.

Kro og badehotel slår pjalterne sammen i fusion

Ved årsskiftet samler Hjerting Badehotel og Fanø Krogaard driften under samme selskab. Under den nye konstellation får overnatningsstederne 115 medarbejdere og 60 værelser.

Når klokken slår midnat nytårsaften, og 2023 bliver til 2024, bliver Fanø Krogaard og Hjerting Badehotel samtidig til ét samlet selskab. Det har folkene bag, Mie Hyttel fra Hjerting Badehotel, og Kasper Elmholdt og Mette Hyttel fra Fanø Krogaard givet håndslag på.

Det nye selskab kommer til at have 115 medarbejdere, 60 værelser og suiter, 16 ferielejligheder samt konference- og selskabsfaciliteter og tre restauranter.

De tre folk bag det nye selskab kender hinanden særdeles godt. Således er Mette og Mie Hyttel søstre, og deres familie har drevet Hjerting Badehotel I mere end 40 år.

Hotellet kom i øvrigt helt og holdent atter ind under familiens ejerskab i oktober måned, da Mie Hyttel valgte at købe medejer og nu forhenværende køkkenchef Søren Pilegaard ud af hotellet.

Kasper Elmholdt har kendt Mette og Mie Hyttel siden folkeskolen, og i 2020 startede han det nuværende koncept omkring Fanø Krogaard op med Mette Hyttel.

”Vi har hver vores styrker og kompetencer, som betyder at vi sammen står rigtig stærkt. Samtidig åbner det op for nye, spændende muligheder for at udvikle begge steder i fællesskab,” udtaler Mie Hyttel i en pressemeddelelse.

Investor træder ud af driften
Mens Hjerting Badehotel og Fanø Krogaard nu er bliver til ét selskab, træder virksomheden PL Hotels, som investerer i danske hotelejendomme, ud af driften.

”Vi har gennem de seneste knap fire år, deltaget i udvikling og drift af Fanø Krogaard, hvor det klart er Mette og Kaspers fortjeneste, at vi står med en god veldrevet kro i dag. Derfor er det også med god ro i maven og helt naturligt, at vi nu overdrager det fulde ansvar til dem. At det sker i et helt nyt set-up sammen med Mie, som har vist gode resultater i Hjerting, er jo bare endnu mere spændende,” udtaler medejer af PL Hotels Peter Petersen.

I det nye selskab kommer Mie Hyttel til at fungere som administrerende direktør, mens Mette Hyttel kommer til at have det kreative ansvar for blandt andet markedsføring, de visuelle rammer, events og særlige arrangementer.

Kasper Elmholdt stopper som direktør for Fanø Krogaard og kommer i stedet til at stå for udviklingen af selskabets tre restauranter.

”Det er vigtigt for os at understrege, at Fanø Krogaard og Hjerting Badehotel har hver deres særlige lokale forankring, hvilket er helt essentielt og begge steder skal bevare deres helt egen ånd. Det ene er et badehotel og det andet er en kro,” fortæller Mette Hyttel i øvrigt.

 

Relaterede artikler:

Historisk badehotel tilbage på families hænder

Afviser ikke at afhænde historisk hotelgrund

Dansk kulturhotel vinder pris for innovation