Aquapark i Fårup Sommerland er Danmarks største vandland. PR-foto.

Investerer i Danmarks største vandland

Nordjyllands største attraktion vokser sig nu endnu større med en investering i Danmarks største vandland. Samtidig får et nyt rutsjebanekoncept verdenspremiere.

Nordjyllands største attraktion, Fårup Sommerland, fortsætter væksten. I 2024 lancerer forlystelsesparken en stor udvidelse af sommerlandets Aquapark, Danmarks i forvejen største badeland, der blandt andet indbefatter en gennemgribende renovering men også nye tilføjelser i form af to vandrutsjebaner, der bliver de længste og højeste i Danmark.

Fårup Sommerland råder i forvejen over Danmarks største rutsjebane, Fønix, som åbnede og blev kåret til Europas bedste rutsjebane hele firegange sidste år.

I en pressemeddelelse oplyser Fårup Sommerland, at investeringen er den største til dato i forlystelsesparkens Aquapark, siden Fårup Sommerland indviede vandlandet i 1989.

Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, understreger vigtigheden, badelandet har for forlystelsesparken.

”Aquaparken er uden tvivl et af de helt store trækplastre i Fårup Sommerland i løbet af sommermånederne, og derfor har vi også store forventninger til den massive opgradering, vi foretager af vores vandland frem mod 2024-sæsonen. Selvom sommervejret desværre ikke har været med os i år, holder vi os ikke tilbage med at investere markant i Aquaparken, og vi håber derfor, at næste sommer byder på lige så meget sol som 2023 bød på regn, siger han.

Verdenpremiere på rutsjebanekoncept
De to store vandrutsjebaner, der er hovedfokus i investeringen, kommer til at få højder på 18 og 21 meter samt længder på 172 og 195 meter.

Den ene af rutsjebanerne bliver i øvrigt den første af sin slags i verden, da den kombinerer et såkaldt tailspin-element og et Boomerango-element, hvilket ikke er set andre steder før.

Foruden de to store rutsjebanenyheder udvides også børnevandlandet med en større pool og tre nye vandrutsjebaner.

Samtidig vil de nuværende omklædningsfaciliteter gennemgå en totalrenovering samt udvides med yderligere kapacitet til de dage, hvor der er mange besøgende i Aquaparken.

”Udover større pools, større rutsjebaner og bedre faciliteter rundt om vandaktiviteterne vil vi også foretage en opgradering af infrastrukturen i Aquaparken. Det gælder blandt andet belægning og vandrensningssystemer, således vores gæster fra 2024 vil opleve et vandland i en helt ny version og skala hele vejen rundt, ”siger Niels Jørgen Jensen og fortsætter:

”Vi ved, at denne slags investeringer betaler sig. Det så vi blandt andet sidste sæson, hvor vi med rutsjebanen Fønix foretog den største investering i Fårup Sommerland nogensinde. Det har skabt en hidtil uset opmærksomhed fra både ind- og udland, og det understreger, at det er med investeringer som disse, at vi fortsat kan tilbyde danske og udenlandske gæster et stærkt produkt til gavn for både os selv og dansk turisme som helhed.”

Renoveringen og udvidelsen Aquaparken påbegyndes, når sommersæsonen i Fårup Sommerland går på hæld i september. Forlystelsesparken slår dørene op til næste års sæson i slutningen af april, mens selve Aquaparken først åbner lidt senere.

 

Relaterede artikler:

Udvider med handicapvenlig forlystelse

Tocifret millionoverskud og besøgsrekord

Udvider med campingplads og trætophytter