Ifølge HORESTA forventer hotellerne bedre økonomi i 2024. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

HORESTA: Hotellerne forventer fortsat vækst

I en ny medlemsundersøgelse svarer HORESTAs medlemmer, at de ser frem til vækst i omsætningen 2024. Trods økonomiske fartbump, viser branchen modstandsdygtighed, lyder det.

Hotellerne i Danmark ser generelt lyst på den nærmeste fremtid. Det viser en ny medlemsundersøgelse, som HORESTA står bag.

Således forventer hotellerne både i København men også resten af landet, at de i 2024 kommer til at opleve vækst i forhold til 2023. Det skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

I hovedstaden forventer hotellerne særligt, at de to første kvartaler af næste år kommer til at blive gode. I første kvartal forventer 44 procent af hotellerne en omsætningsvækst på mellem én til 11 procent, menst 16 procent af hotellerne regner med at omsætte for over 11 procent mere end i 2023.

Uden for hovedstaden er forventningerne størst til andet og tredje kvartal. I løbet af andet kvartal forventer 50 procent af hotellerne, der er medlem hos HORESTA, at vækste med mellem én til fem procent, mens 13 procent forventer en vækst i omsætningen på seks til 11 procent.

I sommermånederne er hotellerne uden for hovedstaden en smule mere optimistiske. Her forventer 53 procent således at kunne øge omsætningen med en til fem procent, mens 17 procent regner med en vækst på seks til 11 procent.

Forventer større overskud i 2024
Det er ingen hemmelighed, at der har været flere ting i 2023, som har mærket hotellernes økonomi negativt. Så meget desto mere glædeligt er det, at hotellerne ser positivt på økonomien næste år, udtaler Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA.

“Generelt har 2023 været et godt år for den danske hotelbranche selvom øgede omkostninger, manglende arbejdskraft, høj inflation og manglende svenskere og nordmænd har gjort et markant indhug i økonomien. Men branchen har de seneste år gang på gang vist en høj modstandsdygtighed og omstillingsparathed, hvilket har hjulpet gevaldigt i forhold til at klare udfordringerne. Derfor glæder det os også, at hotellerne ikke er afskrækkede, men forventer at fortsætte de gode takter i 2024,” siger han.

Samlet svarer 53 procent af de danske hoteller i medlemsundersøgelsen også, at de forventer en forbedret eller meget forbedret bundlinje i 2024 sammenlignet med 2023, oplyser HORESTA.

 

Relaterede artikler:

Lille nedgang i overnatninger i august

Glæder sig over styrket skuldersæson

Overblik: Sådan differentierer turisterne sig