Sommerhus i Danmark. PR-foto.

Glæder sig over styrket skuldersæson

Et stigende antal turister søger mod danske feriehuse uden for højsæsonen. Hos et af landets største bureauer mener man, at vellykkede nationale kampagner er en af årsagerne.

Selvom sommersæsonen i år så et fald på 160.000 kommercielle overnatninger i landets feriehuse sammenlignet med 2022, tegner 2023 sig alligevel til at blive et særdeles godt år for feriehusudlejerne.

Ved udgangen af august var der 175.000 bookede husuger for resten af 2023 – en stigning på 2.000 husuger sammenlignet med ultimo august sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Hos udlejningsbureauet Novasol, som ifølge egne oplysninger har en portefølje på mere end 10.000 sommerhuse i Danmark, er der en tendens, hvor turister i stigende grad søger mod feriehusene i skuldersæsonen, det skriver bureauet i en pressemeddelelse.

Mens Danmarks Statistik i april måned registrerede 1,9 millioner overnatninger i landets feriehuse, hvilket gjorde april til den næstbedste påskemåned kun overgået af påsken 2022, tegner efteråret ifølge Novasol også godt.

I år er der hos bureauet således en samlet stigning i antallet af bookinger på tre procent i efteråret sammenlignet med sidste år og på knap syv procent sammenlignet med det sidste normalår 2019, oplyser bureauet. Novalsol oplyser dog hverken antallet af bookinger eller antallet af bookede husuger.

“De stigende bookinger i skuldersæsonerne er af stor betydning for dansk turisme, og er et glimrende eksempel på, at det ikke kun er i sommerferien, at Danmark er en yndet turistdestination. Vores positive bookingtal for efterårsferien understreger, at dansk turisme er i vækst hele året rundt, noget som har en direkte og positiv indvirkning på vores økonomi og er med til at cementere Danmark som en attraktiv destination for rejsende fra hele verden,” siger vicedirektør for portefølje i Novalsol, Kenn Rasmussen.

Nationale kampagner giver pote
Novasol oplyser også, at antallet af internationale turister, der søger mod bureauets feriehuse, er stigende. I år har der været en stigning i danske bookinger på 4 procent, mens der har været en stigning på 9 procent i de tyske besøgende, hvilket betyder, at der stort set er meldt udsolgt for bureauets poolhuse i efteråret.

Derudover oplyser Novasol, at hele at 42 procent flere hollænderne har booket efterårsferie sammenlignet med sidste år. Det tilskriver Kenn Rasmussen succesfulde nationale kampagner i Holland.

”Danmark er gennem flere forskellige nationale kampagner blevet promoveret i Holland de sidste par år, og nu ser vi, at tiltagene er begyndt at bære frugt. Antallet af hollandske gæster er stadig ikke på niveau med de tyske gæster, men det bliver rigtig interessant at følge, om stigningen bliver ved, sådan at flere hollændere kommer til at gøre som tyskerne, der kommer tilbage til Danmark år efter år. Og nu kan vi i hvert fald se, at det ikke kun er sommeren i Danmark, der tiltrækker dem, hvilket er meget positivt,” siger Kenn Rasmussen.

Udbuddet er steget
Mens Novasol oplever stigende efterspørgsel i skuldersæsonen, er udbuddet af udlejningssommerhuse i Danmark også stigende.

I de seneste år har det samlede antal udlejningsferiehuse i Danmark ligget stabilt omkring 40.000, men det seneste år er udbuddet vokset med omkring 2.000 feriehuse svarende til en stigning på fem procent. Det har Feriepartner og Feriehusudlejernes Brancheforening tidligere oplyst.

Ifølge Pia Loft, Direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, er det særligt inflationen, der har fået flere danskere til at udleje deres feriehuse.

”Der er husejere som vælger at sige, at det her er et godt supplement til økonomien, som jo har været presset under de høje energipriser og inflationen. Det betyder også, at der er ejere, som stiller deres hus til rådighed i flere uger, end de normalt ville have gjort,” har hun tidligere fortalt til Turisme24.dk.

 

Relaterede artikler: 

Inflation sender udbuddet af feriehuse i vejret

Færre søgte mod feriehusene i sommersæsonen

Vil tage markedsandele fra feriehusbureauer