Comwell Hotel Hvide Hus i Aalborg. PR-foto.

Fortsat vækst i overnatninger i 2023

2023 er startet godt for turistbranchen. Således er der god vækst i overnatningstallene, og særligt udlændinge søger i stigende grad mod Danmark.

I 2022 kunne turistbranchen glæde sig over, at turisterne i høj grad var vendt tilbage i det danske ferieland. Således var antallet af overnatninger 12 procent højere end i 2019, viser tal fra Danmarks Statistik. I alt var der 62.718.689 overnatninger i Danmark i 2022.

Derudover var Danmark det eneste land i EU, hvor de tabte udenlandske overnatninger er hentet ind efter corona.

Nu viser tal fra Danmarks Statistik, at væksten langt fra er stoppet i 2023. Det samlede overnatningstal i Danmark fra starten af 2023 til nu er nemlig steget med 12,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Når det gælder udenlandske overnatninger, er væksten betydeligt mere udtalt. Her er der vækst med en stigning på 32,1 procent. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

”Den danske turismesektor klarede sig rigtig flot igennem 2022, og klarede sig faktisk bedre end resten af EU, når vi kigger på stigningen i overnatningstallene. Det er virkelig imponerende, og det glæder mig, at vi er kommet godt fra start i 2023. Det er nemlig afgørende, at vi fortsætter den ambitiøse retning for dansk turisme, da de mange turister har stor betydning for borgere og lokalsamfund i hele landet,” udtaler erhvervsminister Morten Bødskov.

Vækst på tværs af overnatningsformer
Ikke nok med, at der indtil videre har været flere overnatninger end i samme tidsrum sidste år, er der også vækst på flere forskellige overnatningsformer.

I første kvartal af 2023 har der for eksempel været i alt fem millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem og campingpladser. Det er en stigning på 23 procent sammenlignet med første kvartal i 2022, oplyser Danmarks Statistik.

I denne periode har hotellerne været den foretrukne overnatningsform for turister i Danmark. Ud af de fem millioner førnævnte overnatninger, blev 3,3 millioner foretaget på landets hoteller.

På samme tid påpeger Erhvervsministeriet, at der også er en lille stigning i antallet af bookede husuger i landets feriehuse.

Der er blevet i alt booket 401 flere feriehusuger i 2023, end der blev udlejet i 2022. Det svarer til 519.796 bookede feriehusuger i alt.

 

Relaterede artikler:

Trodser spådomme: Hoteller får god start på året

Danmark genvinder udenlandske overnatninger

Ny analyse: Hotellerne vendte stærkt tilbage i 2022