Comfort Hotel Copenhagen Airport. PR-foto.

Trodser spådomme: Hoteller får god start på året

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere turister foretog overnatninger i årets første kvartal end i 2022. Særligt landets hoteller var populære.

I slutningen af 2022 spåede organisationer i turisbranchen, at første kvartal af 2023 ville blive deprimerende for landets hoteller.

Efterdønninger af corona og forsigtige kunder med en købekraft mærket af forhøjet inflation, ville føre til et aktivitetsniveau under normalen, lød det fra både Dansk Erhverv og HORESTA på baggrund af meldinger fra organisationernes medlemmer.

Således svarede 78 procent af hotellerne og restauranterne i en analyse foretaget af HORESTA, at de i ”mindre”, ”nogen” eller ”i høj grad” oplevede, at gæsterne var blevet mere tilbageholdende. Kun to procent registrerede en stigning i forbrugernes købelyst.

Men virkeligheden endte heldigvis med at være knapt så deprimerende som spået. I første kvartal af 2023 har der således været i alt fem millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem og campingpladser. Det er en stigning på 23 procent sammenlignet med første kvartal i 2022, oplyser Danmarks Statistik.

Flest overnatninger på landets hoteller
I de første tre måneder af 2023 har landets hoteller været turisternes foretrukne overnatningsform. Her var der i alt 3,3 millioner overnatninger i årets første tre måneder.

Det er ikke blot flere end i første kvartal af 2022, hvor erhvervet en del af tiden stadig var underlagt coronarestriktioner. Det er også flere end i rekordåret 2019, hvor der var lidt under tre millioner overnatninger på de danske hoteller.

Af de samlede hotelovernatninger blev 1,8 millioner foretaget med ferie som formål, mens 1,5 million overnatninger blev foretaget som forretningsrejse.

Flere overnatninger øst for Storebælt
Zoomes der ind på de seneste overnatningstal fra marts måned, var der i alt 1,9 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem. Det er en stigning på syv procent sammenlignet med marts 2022, oplyser Danmarks Statistik.

Stigningen af det totale antal overnatninger bliver hentet øst for Storebælt, hvor der var vækst i overnatninger sammenlignet med sidste år.

Danskerne foretog i alt 1,3 millioner overnatninger, mens udenlandske gæster i alt foretog 595.000 overnatninger. De udenlandske gæster overnattede især på hoteller og vandrerhjem i Region Hovedstaden, med i alt 417.000 udenlandske overnatninger ud af Regionens samlede 420.000 udenlandske overnatninger.

 

Relaterede artikler:

Danmark genvinder udenlandske overnatninger

Flere overnatninger i februar end sidste år

Højere inflation i turistbranchen