Gæster på Femern Bælt-udstilling. (Foto: Femern A/S | Facebook.com | PR)

Femern Bælt-udstilling sætter igen besøgsrekord

I 2023 tiltrak de to udstillingscentre, der giver publikum et indblik i byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen, atter en gang flere gæster end året før. Det danske center rundede desuden milepæl.

I disse år er arbejdet med anlæggelsen af Femern Bælt-forbindelsen i gang, men til trods for at den først ventes at stå færdig i 2029, påkalder byggeriet sig allerede en vis opmærksomhed.

Det skyldes blandt andet, at der er blevet etableret to udstillingscentre, hvor de besøgende kan se billeder, film og modeller, der har byggeriet som omdrejningspunkt. Det ene er i Rødbyhavn, mens det andet er i Burg auf Fehmarn. Derudover er der også blevet anlagt en udsigtsplatform, som giver udsyn til byggepladsen.

Nåede over 100.000
Begge de to udstillingscentre slog dørene op i 2021, og netop offentliggjorte besøgstal viser, at de i løbet af sidste år satte besøgsrekord, da flere end 50.000 gæster slog vejen forbi de to centre for at blive klogere på det store byggeri.

Konkret blev der registreret 42.663 besøgende på den danske side, mens tallet lød på 7.823 gæster i Burg. I alt altså et besøgstal på 50.486. Det er en stigning på 18 procent sammenlignet med de 42.776 gæster, som samlet set blev registreret på de to centre i løbet af 2022.

En ting er, at antallet af besøgende stiger, men i løbet af efteråret rundede den danske udstilling også en milepæl, da en familie fra Hamborg trådte ind over dørtærsklen. Det betød nemlig, at man kunne byde velkommen til gæst nummer 100.000 siden, at udstillingscenteret åbnede i foråret 2021.

Nyt udsigtspunkt på vej
Udstillingerne er bemandet af guider, der besvarer eventuelle spørgsmål fra gæsterne, og viser dem rundt. Det kan både foregå dansk, engelsk og tysk, og det har noget at sige ifølge Morten Kramer Nielsen, der er kommunikationschef på Femern-projektet.

”Vi er glade for den voksende interesse for byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. Vores guider i Rødbyhavn og Burg spiller uden tvivl en stor rolle i at gøre udstillingerne til en oplevelse. De møder mange danske og tyske gæster fra egne udover det nære lokalområde, og det understreger, at dette tunnelbyggeri optager folk uanset, hvor man kommer fra.”

I løbet af foråret påbegyndes etableringen af et nyt udsigtspunkt tæt på tunnelbyggeriet i Rødbyhavn. Det er blevet navngivet Pilen og er en 217 meter lang stigende rampe, der når op i 24 meters højde. Tanken er, at det skal øge såvel gæster som lokale indbyggeres mulighed for at følge projektet på nært hold. Udsigtspunktet ventes at stå færdig i begyndelsen af 2025.


Relaterede artikler:

Ny attraktion tager turister helt tæt på megabyggeri

Besøgstallet på Femern Bælt-center stiger markant

Femern Bælt-forbindelsen øger behov for hoteller