Bellagroups direktør Christian Folden Lund (tv.) mener, at kongresmarkedet vil rette sig i anden halvdel af 2025. Han peger dog på, at offentlige investeringer fortsat er nødvendige. (PR-foto).

Direktør ser lys fremtid for kongresmarkedet

Det ser ud til, at en ende er i sigte på det efterslæb i forhold til kongresser, som har hersket siden coronapandemien. Men der skal holdes fast i offentlige investeringer for at understøtte udviklingen, lyder det fra Bellagroups direktør.

Der er fortsat et efterslæb når det gælder store kongresser i Danmark. Coronapandemien spøger stadig i kulissen, men på længere sigt er der bedring at spore. Det fortæller Bellagroups administrerende direktør, Christian Folden Lund, i en video i forbindelse med HORESTAs arrangement Hotel Insights.

”Fra nu af og til midten af 2025 ser det ikke særligt godt ud. Det er primært fordi, vi ser en coronaeffekt, hvor ting, der skulle være solgt, ikke er blevet solgt, og derfor giver os et hul. 2023 var rimeligt, men det var fordi, at ting var blevet skubbet til efter pandemien. Men når vi kommer ind i anden halvdel af 2025 og frem, er der tale om nysalg, og så begynder det faktisk at se stærkt ud igen,” fortæller direktøren.

Christian Folden Lund vurderer, at det først og fremmest skyldes, at Danmark og København har et godt produkt. Kunderne ser Danmark som en sikker destination, hvor der er styr på tingene samt en velfungerende infrastruktur, når arrangementer skal afvikles.

”Danmark er et sted, folk gerne vil være, og nu har vi så haft et salgspres, siden vi kunne komme ud af corona, og det er det, vi begynder at kunne se effekterne af. Derfor ser det også mere lovende ud i årene, der kommer efter,” siger Christian Folden Lund.

Han understreger, at det tager endog meget lang tid at sælge store kongresser. Man taler gerne med en arrangør i op til tre år, før en kontrakt endelig lander, og efterfølgende går der igen op til fire år, før arrangementet faktisk bliver afholdt.

Vil holde fast i investeringer
Det langsigtede arbejde med at tiltrække kongresser er i øvrigt ikke noget, som Bellagroup står for alene. Det sker i samarbejde med Wonderful Copenhagen og andre aktører, og samarbejdet er en nødvendighed.

Der er dog malurt i bægeret, for i februar måned udkom Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte, det såkaldte Frigast-udvalg, med sine længe ventede anbefalinger til en omfattende sanering af erhvervsstøtten i Danmark.

Og heri anbefalede ekspertgruppen at skære hele beløbet på 47 millioner kroner, som Wonderful Copenhagen modtager årligt fra staten, og derfor opfordrer Bellagroups direktør landets politikere til at holde fast i de statslige midler til hovedstaden.

”København står rigtigt stærkt. Når vi viser rundt i byen plejer jeg at sige lidt kækt, at der kun er to ting, vi er dårlige på, og det er pris og vejr. På alle andre parametre slår vi alle andre byer. Men det er altså også fordi, at der bliver lavet et aktivt indsalg, og derfor er det også lidt vigtigt, at vi bliver ved med at investere i institutioner som WoCo, for de store arrangementer kommer ikke af sig selv, og der er rigtigt mange byer, der meget gerne tager over, hvis ikke vi er på bolden,” siger Christian Folden Lund.

Han tilføjer, at Bellagroup stadig ikke er i indeks 100 sammenlignet med tiden før corona. Til gengæld betyder tilføjelsen af Bella Arena med plads til 7.000 siddende og 8.600 stående gæster, at potentialet for at være vært til store arrangementer er blevet større, siger direktøren.

”Vi er slet ikke ved loftet af, hvad vi kan og har plads til både i Bella Center og som by,” lyder det.

 

Relaterede artikler:

“Vi vinder ikke kongresser med rådhuspandekager”

Syv nye destinationer slutter sig til MeetDenmark

Optimisme hos MCH trods underskud