Den 6. juni blev listen over verdens 50 bedste restauranter 2024 offentliggjort under et show i Las Vegas. (Foto: Camila Almeida).

Dansk placering blandt verdens bedste har værdi for turismen

Torsdag er verdens 50 bedste restauranter blevet kåret. På listen findes en enkelt dansk restaurant, og det styrker dansk turisme, lyder det fra HORESTA.

For 10 dage siden modtog 44 danske restauranter Michelin-stjerner og cementerede dermed Danmarks position som en gastronomisk destination.

Nu er den internationalt anerkendte liste World’s 50 Best Restaurants netop blevet offentliggjort til et stort awardshow i Las Vegas, og her var Danmark også med på listen. Her indtog den københavnske restaurant Alchemist nemlig ottendepladsen.

Før offentliggørelsen af de 50 bedste restauranter i verden blev listen over de bedste restauranter fra nummer 51-100 offentliggjort, og her blev den danske restaurant Kadeau nummer 54.

Kendte danske restauranter udelukket fra konkurrence
Selvom man bestemt ikke skal kimse ad en ottendeplads, er Danmark ikke helt så stærkt repræsenteret på listen, som det har været tilfældet førhen. Sidste år indtog Alchemist en femteplads i konkurrencen, og Geranium vandt konkurrencen for to år siden, mens Noma har indtaget førstepladsen hele fem gange.

Der er dog en ret god grund til, at hverken Geranium eller Noma er at finde på listen i år. En regelændring i 2019 betyder nemlig, at restauranter, som allerede har indtaget førstepladsen, ikke kan være med i konkurrencen igen.

Hos HORESTA glæder man sig over, at Alchemist figurerer på årets liste.

”Det er ekstremt flot at opnå en placering på listen og særligt i top 10. Der dukker hele tiden nye restauranter op i absolut topklasse rundt omkring i verden og fra nye hjørner af verdenskortet. Det kræver kolossalt meget at begå sig i det selskab,” siger Jeppe Møller-Herskind, viceadministrerende direktør i HORESTA.

Gastronomi tiltrækker turister
Alchemist blev i sin nuværende form åbnet i en tidligere B&W-værftshal på Amager i 2019, og har siden været kendt for at tilbyde oplevelser, der engagerer mange flere sanser end blot smagssansen. Jeppe Møller-Herskind glæder sig over den opmærksomhed, en placering blandt verdens bedste restauranter genererer.

”Vores gastronomi har gennem de seneste 20 år udviklet sig til en selvstændig attraktion for udenlandske turister på niveau med Tivoli og H.C. Andersens Hus. Det skyldes vores 44 Michelinstjerner, de danske kokkes VM- og EM-titler samt de mange topplaceringer på Worlds 50 best Restaurants. Med dagens hæder til Alchemist forstærkes gastronomiens effekt på dansk turisme kun yderligere, og dermed også dens betydning for dansk økonomi”, siger Jeppe Møller-Herskind.

Førstepladsen blandt verdens 50 bedste restauranter indtages i øvrigt af restauranten Disfrutar i Barcelona, som imponerede dommerne med sine fantasifulde retter og store håndværksmæssige snilde.

 

Relaterede artikler:

Michelin har haft stærk fokus på Jordnær

Her er de nye danske Michelin-restauranter

Bocuse d’Or-sejr er triumf for dansk gastronomi