Snart forhenværende direktør for Destination Vesterhavet, Peer H. Kristensen. Foto: Flying October.

Destinationsdirektør takker af efter sommer

Efter sommerferien hedder Destination Vesterhavets direktør ikke længere Peer H. Kristensen. Han har levet op til alle forventningerne, lyder det fra bestyrelsesformand.

Destination Vesterhavets direktør, Peer H. Kristensen, har valgt at takke af  efter godt to år på posten. Han forlader stillingen den 31. august.

Samtidig trækker Kristensen sig helt fra dansk turisme til fordel for et job i Aarhus tættere på hans private hjemmebane, oplyser Destination Vesterhavet i en pressemeddelelse. Den afgående direktør skal fremover stå i spidsen for Security Tech Space i Aarhus.

Lisbeth Valther, bestyrelsesformand i Destination Vesterhavet, fortæller, at hun ærgrer sig over, at Peer H. Kristensen har valgt at søge nye græsgange.

”Det er drønærgerligt. Peer har med sin exceptionelle forståelse for destinationsudvikling levet op til alle vores forventninger. Jeg er utrolig glad for, at han har givet turismen et mærkbart kvalitetsløft, og jeg hæfter mig ved det solide vækstfundament, vi bygger videre på. Vi står i et stærkt Vestkystsamarbejde, vi tiltrækker internationale og danske turister som aldrig før, og der er et lødigt samarbejde med erhvervslivet og lokalsamfundet. Det er i høj grad Peers fortjeneste,” siger Lisbeth Valther.

Under Peer H. Kristensens ledelse meldte Destination Vesterhavet sig ud af brancheforeningen Danske Destinationer for i stedet at indgå et nyt vestkystsamarbejde med Destination Nordvestkysten og Destination Vadehavskysten.

Stolt af resultater
Om sin tid hos Destination Vesterhavet siger Peer H. Kristensen, at han er stolt af de resultater, destinationsselskabet har skabt under hans ledelse.

Destination Vesterhavet består af Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner. Varde Kommune er i dag landets næststørste turismekommune, mens Ringkøbing-Skjern er landets tredjestørste målt på overnatninger af alle nationaliteter.

Destination Vesterhavet stod for 60 procent af den totale vækst i internationale gæster i årene 2019-2022, mens det akkumulerede antal turister i destinationen er vokset med knap 25 procent. Alene i 2022 besøgte knap 17 procent af den samlede mængde turister i Danmark Destination Vesterhavet, oplyser destinationsselskabet.

”Jeg er stolt over den turismefremgang, vi har skabt hen over årene. Helårsturismen spiller en stor rolle i at opretholde et levende lokalsamfund, hvor man har lyst til at bo hele året. Det kræver arbejdspladser, helårsåbne butikker, restauranter og et rigt kulturliv. Gæsteomsætningen er med til at holde hånden under lokalområdet, og det har betydet meget for mig at være med til at skubbe på den udvikling,” siger Peer H. Kristensen.

Destination Vesterhavets bestyrelse igangsætter rekrutteringen af den nye direktør på den anden side af sommeren, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

”Jeg tænder på at arbejde med udfordringer”

Lufthavnsdirektør ny chef for destinationsselskab

Aarhus skal finde ny turistdirektør