Feriehus udlejet gennem DanCenter. Arkivfoto: DanCenter.

DanCenter lover styrket kundeservice efter kritik

Op til påsken har DanCenter været under kritik på flere fronter. Nu lover feriehusudlejeren bedre service, men stadig flere kunder kan se frem til aflyste bookinger.

Op til årets påskeferie var DanCenter under kritik fra flere fronter. Lejere og husejere har fortalt, at det er noget nær umuligt at komme i kontakt til det store udlejningsbureau, når de ringer eller sender e-mails, og leverandører har fortalt, at de har haft beløb i klemme hos DanCenter i form at regninger, feriehusudlejeren ikke betalte for services, som ellers var leveret.

Lejere hos DanCenter har også delt, og deler fortsat, deres beretninger om bookinger, som er blevet aflyst med få ugers varsel.

DanCenter selv har tidligere oplyst, at det skyldes kampagnen ”Smart Booking,” hvor feriehusudlejningsbureauet udbød feriehuse, hvor der allerede var foretaget ejerbookinger. Selv forklarer DanCenter, at kampagnens formål var at forøge husejernes indtægter, og man satsede på, at husejerne godt ville gå med til at frigive deres huse til udlejning.

Men det viste sig, at kun 30 procent af ejerne ville opgive deres egne bookinger, og derfor havde man mindre kapacitet, end man egentlig havde udbudt. I en pressemeddelelse beklager DanCenter officielt situationen, og samtidig lover man forbedringer.

Opruster callcenter
På baggrund af de annullerede bookinger har DanCenter oplevet, hvad man betegner som ”en betydelig stigning” i antallet af opkald, og det har ifølge bureauet ført til de problemer, som kunderne oplever, når de prøver på at komme i kontakt med DanCenter.

Man har for nylig introduceret en SOS e-mail til lejere, men det har vist sig, at kunderne stadig foretrækker telefonopkald, oplyser DanCenter. Derfor er man nu i gang med at øge kapaciteten på DanCenters callcenter for at have kapacitet til kunne yde alle kunder service.

DanCenter mener selv, at der allerede er sket forbedring i opkaldstiden, og lover, at man inden for de næste tre måneder vil hæve niveauet for opkaldsbesvarelse, så det matcher niveauet fra før januar.

“Vi beklager meget de seneste begivenheder og forstår den frustration, dette har forårsaget vores boligejere og lejere. Vi er i fuld gang med at løse udfordringerne hurtigst muligt og med gennemsigtighed. Samtidig tager vi afgørende skridt for at forbedre vores service på alle områder. Gennem justeringer af vores reservationsprocesser, forbedring af kundesupport og fokus på overholdelse og leverandørrelationer sigter vi derfor mod at styrke tilliden og levere gode oplevelser for alle målgrupper,” siger Peter Mortensen, regional forretningsudviklingschef for DanCenter.

Flere aflysninger på vej
Løfterne om at forbedre forholdene betyder dog ikke, at problemerne endnu er løst. DanCenter oplyser, at flere kunder kan se frem til at få aflyst deres bookinger.

For at kunne håndtere antallet af henvendelser og opkald og refundere kunder, der har fået annulleret deres bookinger, kommer disse aflysninger til at ske i nogle grupper ad gangen.

Det næste hold aflysninger bliver iværksat i den anden uge af april på tværs af DanCenters platforme og de OTA’er, som DanCenter samarbejder med, oplyser man.

DanCenter udlejer i øvrigt mere end 12.000 feriehuse i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Bureauet er ejet af det indiske moderselskab OYO Vacation Homes. Den indiske ejere planlægger en investering på 350 millioner kroner i Danmark der skal fordoble udbuddet af danske feriehuse, DanCenter formidler, og som også skal gå til 50 nye ferieparker.

Dette er fortsat intentionen, og samtidig vil man med investeringen blandt også udrulle indtjekning via nøglefri adgang og smarte låse for at forbedre oplevelsen for både boligejere og lejere, oplyser DanCenter.

Relaterede artikler:

DanCenter dropper tilgodebeviser efter kritik

DanCenter holder fast i store væktsambitioner trods dårlig omtale

DanCenter lover refundering til klagende gæster