Aarhus Airport Hotel. PR-foto.

Bred målgruppe gør brug af nyt lufthavnshotel

Det gik stille for sig, da Aarhus Airport sidste år åbnede et nyt hotel, som lufthavnen selv driver. Det har dog vist sig hurtigt, at det langt fra kun er flypassagerer, der overnatter på hotellet.

Da Aarhus Airport Hotel åbnede sidste år, var det ikke med store ceremonier og skåltaler. Først ville lufthavnen sikre sig, at alt fungerede, som det skulle, og at for eksempel infrastrukturen omkring ind- og udtjekning samt kode- og bookingsystemer var helt på plads. Hotellet er nemlig et selvbetjeningshotel, som gør brug af digitale løsninger.

Nu er det efterhånden et år siden, at det 37 værelser store hotel, som ligger på førstesalen af lufthavnsbygningen, åbnede, og i det år har det vist sig, at hotellet, som ligger midt på Djursland, fjernt fra store byer, har et bredere appel, end Aarhus Airport først antog.

”Det har overrasket os positivt, hvor bred en målgruppe vi rammer. Der er jo ikke så mange andre overnatningsmuligheder lige dér midt på Djursland. Vi har ramt et hul i markedet. Det er et forretningsben, vi ikke havde set komme,” fortæller Lotta Sandsgaard administrerende direktør i Aarhus Airport, til Din Avis Aarhus.

Håndværkere, konferencegæster og turister
Af forretningsmæssige hensyn ønsker Lotta Sandsgaard ikke at oplyse, hvordan belægningsprocenten ser ud på hotellet.

Hun fortæller dog, at det primært er flypersonale og chartergæster, som overnatter på hotellet. Der er dog også mange andre gæster end dem, der venter på at rejse ud af landet.

Således benyttes hotellet af håndværkere fra store produktionsvirksomheder i området, og lokale virksomheder benytter hotellet til konferencer. Nogle turister, der besøger Ree Park eller Djurs Sommerland, vælger også at sove på hotellet.

Ramt af startvanskeligheder
Da Aarhus Airport Hotel åbnede sidste år, var det ikke helt uden startvanskeligheder, fortæller Lotta Sandsgaard.

Hotellet har ingen reception. Indtjekning sker online, døren åbnes med en kode, og med en QR-kode på værelset kan gæster bestille morgenmad til værelset.

I de første par måneder, var der lidt udfordringer med de digitale systemer. Men nu fungerer systemerne, som de skal, fortæller direktøren.

Hun fortæller også, at hotellet lever op til de interne forventninger, lufthavnen selv har. Det har særligt vist sig at være en fordel med et hotel i vinterhalvåret, hvor snevejr kan betyde aflyste flyvninger. Og skulle det i fremtiden vise sig, at hoteller kontinuerligt er fuldt belagt, er hotellet bygget på en måde, så det er muligt at tilføje en ekstra etage, så man kan følge med efterspørgslen.

 

Relaterede artikler:

Nyt lufthavnshotel har gået stille med dørene

Tysk hotelkæde rykker ind på det danske marked

Hotel går nye veje: Udlover dusør for fund af kok