Brussels Airllines-fly i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. (Foto: Alexandros Michailidis | shutterstock.com)

Belgiske rejsebureauer skal få øjnene op for Jylland

Billund Lufthavn har i samarbejde med tre destinationer i nærområdet inviteret 44 belgiske rejsebureauagenter til at opleve nogle af Vestdanmarks mange attraktioner.

Der vil i den kommende uge blive talt flamsk, fransk og tysk, når 44 rejsebureauagenter fra Belgien kommer på besøg i Jylland. Besøget er tilrettelagt af Billund Lufthavn i samarbejde med Destination Trekantområdet, Destination Sønderjylland, Destination Vadehavskysten samt VisitDenmark.

Søndag den 11. juni kl. 16.40 lander et fly fra Brussels Airlines i Billund Lufthavn, og derefter starter det ugelange besøg, der blandt andet bringer repræsentanterne fra de belgiske rejsebureauer forbi Legoland, Lego House, Marsk Tower, Resort Rømø, Christiansfeld, Kongernes Jelling og Ribe Vikingecenter.

Selvom Belgien ikke er et prioriteret marked for VisitDenmark, så holder man øje med mulighederne, og det vækstpotentiale, som Belgien repræsenter. I Destination Trekantområdet ser man, ifølge direktør Martin Perregaard Bitsch, store muligheder for at tiltrække flere turister uden for højsæsonen.

“Vi ser et stigende antal af belgiske turister i vores område generelt og i særdeleshed i Legoland Billund Resort. Stigningen ligger hovedsageligt i højsæsonen, men ligeledes i weekenderne, hvilket indikerer, at flere belgiske familier benytter sig af de omkringliggende attraktioner. Vi ser store muligheder for især at vækste inden for skuldersæsonen og dermed byde belgiere velkommen hele året rundt gennem vores direkte bro til verden.”

Nærturister kommer også med fly
Det belgiske besøg er kommet i stand via den støtteordningen ‘Vestdenmark Re-Connected’, hvor der er prioriteret midler til at genstarte og fastholde rutedestinationerne. Her var Bruxelles-ruten fra Billund en af de sidste ruter, der kom i gang efter COVID-19, idet det først var den 26. marts i år, at der atter stod Bruxelles på afgangstavlerne i den internationale vestdanske lufthavn.

“I Billund Lufthavn har vi haft stor succes med at genoprette ruter til vigtige destinationer, som er centrale for erhvervsliv og danske turister. Men det er enormt vigtigt, at vi også husker trafikken den anden vej, derfor er Re-Connected midlerne gode, fordi vi i samarbejde med VisitDenmark og de omkringliggende destinationer kan markedsføre Vestdanmark og tiltrække turister til Danmark,” fortæller Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, marketing og kommunikation i Billund Lufthavn.

Hos Billund Lufthavn og de turistorganisationer, der er med til at organisere besøget, er man godt klar over, at belgierne som nærmarkedsturister stadig vil have bilen som det foretrukne transportmiddel, men den direkte flyforbindelse åbner mulighed for korte city breaks – især uden for højsæsonen.

De belgiske rejsebureauagenter bliver under besøget indkvarteret i Lalandia Billund, hvor de samtidig kommer til at opleve Aquadome, der er Skandinaviens største vandland.

 

Relaterede artikler:

Destination går efter flere internationale turister

Udenlandske gæster giver sønderjysk turismerekord

Legoland i Billund åbner for første gang til jul