MCH's administrerende direktør, Georg Sørensen, fotograferet i anledning af MCH's 60-års jubilæum. PR-foto.

60 år med messer i Herning

Gennem årene har millionvis af gæster betrådt de mange kvadratmeter messecenter, der er skudt op i Herning over tidens løb. I dag er det 60 år siden, at Kong Frederik 9. officielt åbnede MCH.

Det var ikke nogen lille begivenhed, da Hernings store trækplaster, Herning Hallerne, for første gang slog dørene op for offentligheden den 5. september 1963.

Kong Frederik 9. var mødt op til begivenheden, hvor også den første Håndværker & Industrimesse blev skudt i gang.

”Jeg vil åbne denne udstilling med en lykønskning til Herning, som har vist vort land, hvad et samfund kan udrette ved at arbejde sammen mod fælles mål,” sagde majestæten under åbningen af messen.

Vokseværk gennem årene
I dag fylder messecenteret 60 år, og siden åbningen i 1963 har Herning Hallerne, i dag kendt som Messecenter Herning, i den grad haft vokseværk. Første spadestik til messecenteret blev taget i marts 1963, og allerede i september stod fem nye haller på 10.000 kvadratmeter klar til at modtage de første gæster.

I dag består MCH af 13 haller med et udstillingareal på sammenlagt 110.000 kvadratmeter suppleret af kongrescentret, Jyske Bank Boxen og MCH Arena, hvilket bringer hele bygningskomplekset op på 174.000 kvadratmeter.

I dag besøger op mod en million gæster årligt messecenteret, og MCH formår samtidig at samle 50.000 erhvervsvirksomheder om året.

”Der var behov for et mødested i 1963. Og det er der fortsat. De rigtige rammer og det personlige værtskab er afgørende for mødet mellem mennesker, uanset om behovet er fagligt, forretning, fritid eller fornøjelse,” skriver MCH’s administrerende direktør, Georg Sørensen i en pressemeddelelse, i anledning af messecenterets runde jubilæum.

Han fortæller i øvrigt, at dagen fejres med fødselsdagskage til messecenterets i alt 232 medarbejdere.

Atter tæt på millionen
Ligesom resten af turistbranchen var MCH også udfordret af coronapandemien, der førte flere nedlukninger af samfundet med sig fra 2020 og to år frem.

Sidste år oplevede messecenteret dog en pæn genopretning i løbet af de 11 måneder, hvor messecenteret kunne afvikle arrangementer, hvor antallet i alt nåede op på 272 begivenheder, og i alt 957.000 gæster betrådte messecenterets mange haller.

Det tangerer det gennemsnitlige antal gæster på et år i perioden 2010 til 2019, der lød på 959.000 gæster.

 

Relaterede artikler:

MCH atter tæt på millionen

Danfoss-profil i bestyrelsen for MCH

Bedste andet kvartal i Tivolis historie