Cykelturister ved Møns Klint. Foto: Daniel Villadsen

40 projekter skal gøre Møn til bedste destination

To turistforeninger er gået sammen om en masterplan, som man håber, vil sætte kursen for turismeudviklingen på Møn. Over de næste 10 år skal 40 projekter søsættes, som skal gøre øen til landets bedste destination.

Det skorter ikke på ambitionerne hos turistforeningerne House of Møn og Møn-Sydsjælland Turistforening. De to foreninger har sat sig for at gøre Møn til Danmarks bedste destination hen over de næste 10 år.

Foreningerne har netop fremlagt planen Master Møn 2034, hvor de med 40 projekter ønsker at understøtte tre såkaldte esser, som Møn har oppe i ærmet, når det gælder turisme: Dark Sky, Unesco Biosfære Møn og Møns Klint som mulig verdensarv i 2025. Det skriver Sjællandske Nyheder.

”Vores klare ambition er, at turismen skal være katalysator for naturudvikling og oplevelser, som også er til glæde for os, der bor her. Ved at skabe et godt sted at bo med respekt for naturen, udvikler vi samtidig en attraktiv og bæredygtig destination med lokale autentiske kvalitetsoplevelser, som ikke fås magen til andre steder,” fortæller Elly Nielsen, formand for House of Møn.

Skal finansieres gennem investorer og fonde
De 40 projekter, som turistforeningerne vil have sat i søen, koncentrerer sig blandt andet om havnemiljøer, certificerede vandreruter, indendørs vandoplevelser, en by-strand og torvehaller, og samtidig fokuserer Master Møn 2034-planen på hele øens geografi.

Foreningerne håber på at tiltrække investorer og fonde, som vil hjælpe økonomisk med at føre planerne ud i livet, og den samlede masterplan skal netop fange deres interesser, så der kan tiltrækkes midler til turismen på øen.

Planen bygger på de fire fokusområder ”Naturen i centrum”, “Middelalderbyen og Den nye bydel i Stege”, “Faciliteter og forskønnelse” og “Off-season-fokus”.

Man vil også brande øen under navnet ”UNESCO-destination Møn,” og lige nu går man og krydser fingre for, at Møns Klint bliver udpeget til UNESCO verdensarv i slutningen af 2025.

Planen indeholder også et fokus på bæredygtighed. Således lægger den op til, at turisterhvervet og gæster skal blive en del af crowfundingprojektet ”1 procent til den mønske natur,” hvor aktører kan bidrage med et årligt engangsbeløb men også et tilskud på en procent, som opkræves af turistaktørernes gæster. Dermed er tanken, at turismen kommer til at bidrage positivt til naturen på øen.

 

Relaterede artikler:

Turistaktører gør skaderne op efter stormen

Efter klager: Grønt lys til milliarddyr ferieby

11 vil være direktør for Vesterhavet