Ruinerne af Hotel Kongens Ø. Privatfoto.

Familievirksomhed genrejser ruin som badehotel

I 18 år har et gammelt badehotel på Møn fået lov til at forfalde. Men nu er der ved at blive gjort klar til, at et nyt hotel kan rejse sig på stedet.

Midt i en nationalpark på Møn med flot strand, et rigt fugleliv og sjældne træarter ligger de sørgelige rester af Hotel Kongens Ø også kendt som Ulvshale Badehotel.

Der har det ligget forladt de sidste 18 år. Hotellet blev bygget i 1916, og i 1970’erne blev det udvidet med flere værelser og en indendørs pool. I 1976 gik hotellet dog konkurs, og siden har det fungeret som europahøjskole, behandlingshjem for mennesker med misbrug og asylcenter.

I 2002 lukkede asylcenteret, og en ny ejer købte hotellet i 2005, men da denne ikke kunne udnytte bygningen til sine projekter, er der sidenhen ikke sket noget, og bygningen er gået i forfald.

Men nu sker der noget. I disse dage er den gamle hotelruin ved at blive revet ned, og det er for at skabe plads til et nyt badehotel, der skal ligge på adressen. Det skriver TV2 Øst.

Familieejet virksomhed står bag
Bag det nye hotel står Steffen Steffensen, som er bestyrelsesformand for den familieejede virksomhed, Liselund Fontænen. Virksomhedens selverklærede formål er at skabe udvikling, vækst og liv på Møn og Sydsjælland.

”Det gælder erhvervsmæssigt og økonomisk med fokus på at skabe lokale arbejdspladser, og det gælder kulturelt og socialt igennem en række spændende projekter,” skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Til de projekter havde Liselund Fontænen i 2022 en egenkapital på godt 250 millioner kroner. Samme år lød virksomhedens årsresultat på et underskud på 3,5 millioner kroner, til gengæld landede man året før et overskud på 153 millioner kroner.

Virksomheden tjener sine penge via investeringer i lokale virksomheder, og har blandt andet virksomheder, der beskæftiger sig med IT, vindenergi og kompositmaterialer i sin portefølje.

Gammel stil men moderne drift
Til TV2 Øst fortæller Steffen Steffensen, at det er planen, at det nye byggeri skal bygges i gammel stil. Hotellet ligger i et af Danmarks ældste sommerhusområder med huse i oprindelig stil, og samtidig er det planen, at det nye hotels stil skal være tilsvarende med den oprindelige hovedbygning fra 1930’erner.

Det er også planen, at byggeriet skal være bæredygtigt i træ. Det er dog stadig ikke til at sige præcis, hvordan det nye hotel kommer til at se ud, da der endnu ikke er lavet tegninger, og da byggeriet først går i gang om nogle år.

Hvad, der dog er til at sige, er, at driften vil foregå på moderne vis som på de fleste hoteller. Steffen Steffensen konstaterer, at service i dag er blevet en dyr vare, og at der ikke er økonomisk basis for at have lige så mange ansatte, som der var på badehoteller for 80 år siden.

 

Relaterede artikler: 

Rigmand får grønt lys til at opføre nyt hotel

Jordbunke kan stoppe milliondyr hoteludvidelse

Snart kan hoteller vinde Michelin-nøgler: Allerede nu er 22 danske hoteller håndplukket