Møns Klint. Foto: Kim Wyon.

Gentænker sikkerhed efter dødsulykke

En dødsulykke ved en af Danmarks største naturattraktioner får nu Naturstyrelsen til at gentænke sikkerheden i området. Mere skiltning kan være en løsning.

I starten af april mistede en 37-årig turist på tragisk vis livet, da hun faldt ned fra Møns Klint under en gåtur ved Jydelejet.

Turisten havde forladt det offentlige stisystem, og var gået ud til klintens kant for at tage billeder. Årsagen til, at hun faldt, er ukendt, men blæst og mudder efter regn kan være en af årsagerne.

Det eneste øjenvidne til hændelsen befandt sig 100 meter væk, og så derfor ikke, hvad der skete.

Den 16. maj holdt naturstyrelsen møde med Politiet for at drøfte sikkerheden i naturområdet. Det skriver TV2 Øst.

”Det er klart, at når der sker så alvorlig en ulykke, så overvejer vi, om der er nogle ting i forhold til de sikkerhedsforanstaltninger, vi har i området, vi skal gøre anderledes,” siger skovrider Jane Skov Lind til TV2 Øst.

Overvejer mere skiltning om sikkerheden
Der er allerede informationstavler og pjecer for besøgende ved klinten, som advarer om faren ved klinteskred.

Men Naturstyrelsen overvejer, om besøgende i området fremover i højere grad skal advares om ikke at komme for tæt på klintens kant gennem ny skiltning.

Naturstyrelsen oplyser i øvrigt, at turister generelt kan opholde sig trygt ved klinten, så længe, man holder sig til de offentlige stier. Naturstyrelsen understreger, at færdsel i naturen i Danmark sker på eget ansvar.

Styrelsen skal nu holde flere møder med Politiet for at drøfte, om der er behov for yderligere sikkerhedstiltag ved Møns Klint.

Ulykken er ikke den første i år, hvor en person er afgået ved døden efter et fald fra Møns Klint. I marts omkom en 22-årig mand efter et fald fra klinten.

I april 2022 afgik en person også ved døden efter et fald fra kanten af den 128 meter høje klint. En anden ulykke involverede tre turister på sheltertur sidste år, som heldigvis slap uden skader, efter alle tre faldt halvvejs ned ad klinten, da en oversvømmet sti tvang dem til at skifte rute.

 

Relaterede artiker:

Styrelse kommer med invitation til kystkommuner

Indvier vandreruter på tværs af kommuner

Øer går sammen om fælles vandrerute