Klimascore.com er fundamentet for Climate Award. (Foto: Klimascore.com)

Vil kåre Danmarks mest klimavenlige hoteller

Dansk Erhverv har sammen med Klimascore.com åbnet for årets undersøgelse, der skal finde frem til de 10 mest klimavenlige hoteller i Danmark. Vinderen kåres i begyndelsen af oktober.

Den 4. oktober 2022 kårer Dansk Erhverv i samarbejde med Klimascore.com de mest klimavenlige hoteller i Danmark. Det sker ved den såkaldte Climate Award 2022, hvor der skal findes de 10 mest klimavenlige hoteller i hele Danmark samt de tre mest klimavenlige hoteller i ni geografiske regioner i landet.

Vandforbrug, affaldshåndtering og brug af plastik er nogle af de områder, som miljøbevidste danskere i stigende grad bekymrer sig om i forhold til valg af hotel. Derfor indgår disse elementer også i nogle af de otte indsatsområder, som hotellerne måles på. Indsatsområderne er valgt med input fra Danmarks Tekniske Universitet, der også har udarbejdet beregnings- og analysemetoder.

Der måles på transport, energi, mad, drikkevarer, affald, vand, hotelindkøb og service, og det er Klimascore.com, der står for at indsamle data og beregne scoren for hvert enkelt hotel. Bag Klimascore.com står Conscious Convenience, der ønsker at bidrage til en bæredygtig turisme ved at gøre det lettere for turister at træffe det grønne valg.

Øget fokus på klima og CO2
Hos Dansk Erhverv mener man, at Danmark har en styrkeposition inden for bæredygtige forretningsrejser og events, hvilket skal udnyttes, og derfor er det vigtigt at få de mest klimavenlige hoteller og konferencecentre frem i rampelyset.

“Vi ved, at netop klima og CO2-besparelser fylder, når især virksomheder rejser og afholder møder og konferencer, og vi forventer klart, at ferieturister i stigende grad vil orientere sig efter bæredygtige valg. I dag er rigtig mange virksomheder dog foran forbrugerne,” siger Lasse Fridberg Bilstrup, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Det er virksomhederne, der selv kommer til at angive deres klimaaftryk ved at udfylde en dataskabelon med dokumentation via elregninger, vandforbrug og meget mere.

”Klimascore er opgjort på CO2-fakta fra hotellerne selv. Det er fakta, der giver virksomhederne og den rejsende tryghed til at træffe deres klimavalg på et sagligt grundlag. Samtidig gør Klimascore det muligt for virksomhederne at hjemtage store CO2-besparelser til deres egne CO2-regnskaber,” siger René Jacobsen, administrerende direktør i klimascore.com, som står bag standardparametrene.

Ikke gratis at deltage
Det er dog ikke gratis at blive klimavurderet til Climate Awards 2022. Det koster 5.000 kroner per hotel, men så får det enkelte hotel til gengæld også opgjort CO2-aftrykket på hver enkelt gæst.

Vinderen af Climate Awards 2021 var i øvrigt Scandic Aarhus City.

 

Relaterede artikler:

Svanemærket hæver krav til hoteller

Klimapriser til danske Scandic-hoteller

Hotelkæde tilbyder CO2-negative møder