Rubjerg Knude Fyr set fra luften. PR-foto.

Vesterhavet får 50 kilometer lang vandrerute

En ny vandrerute er blevet etableret fra Slettestrand til Lønstrup. Ruten er skabt af en lokal turarrangør, og tager turisterne forbi markante attraktioner.

Den barske natur ved Vesterhavet er et trækplaster for turisme. Sidste år var der næsten 18 millioner overnatninger langs den jyske vestkyst ifølge Danmarks Statistik. Nu har turisterne fået sig endnu en vandrerute at boltre sig på, skriver TV2 Nord.

Ruten er 50 kilometer lang, og turister kommer blandt andet forbi attraktioner som Rubjerg Knude med det kendte fyrtårn i klitterne, Han Herred hvor fiskerbåde bliver trukket op på stranden og Furreby Kystbatteri med gamle kanonstillinger, der tilhørte den tyske marine under anden verdenskrig.

Vesterhavscaminoen, den lokale virksomhed, der har skabt ruten, driver tre andre vandreruter ved Vesterhavet, og det er virksomhedens rute fra Agger til Vigsø, der har inspireret Vesterhavscaminoen til at åbne endnu en rute.

”Folk elsker at gå netop dér – det er vores mest populære rute. Og de vil gerne gå endnu længere nordpå, så det har vi nu sørget for,” siger Stine Holm, medejer af Vesterhavscaminoen, til TV2 Nord.

Sælger vandreferie som pakkerejser
Vesterhavscaminoen udbyder sine vandreruter som pakkerejser. Det vil sige, at turisterne, der begiver sig ud på ruterne, overnatter på hoteller langs virksomhedens ruter.

På vandreruten fra Slettestrand til Lønstrup er der for eksempel to overnatninger. En overnatning på Strandhotellet i Blokhus og en overnatning på Løkken Badehotel. Derudover får turisterne også udleveret kort, praktiske informationer med mad- og seværdighedsguides samt transport tilbage til startstedet i minibus. Derudover følger billetter til færger også med på relevante ruter.

Feriehuse den mest populære overnatningsform
Ifølge Vesterhavscaminoen er 40 procent af virksomhedens kunder danskere, der bord på Sjælland. De søger mod Vesterhavet for at få naturoplevelser, som de ikke kan få i deres egen baghave.

Ser man på turismen langs Vesterhavet generelt, er feriehuse den mest populære overnatningsform. I alt var der 12,6 millioner overnatninger i de tre destinationer langs Vesterhavet, Destination NordVestkysten, Destination Vesterhavet og Destination Vadehavskysten. Det er cirka 70 procent af alle overnatninger i området.

 

Relaterede artikler:

Turisterne booker færre danske sommerhuse

Kysterne i Danmark kan rumme flere turister

97 millioner kroner til investeringer i kystturisme