Tidligere i år åbnede HimmerLand sin nye konferencevilla Tee15. PR-foto.

Udvider igen for at imødekomme efterspørgsel

Efter flere udvidelser siden 2020 tager et nordjysk resort nu hul på endnu en udvidelse af kapaciteten. Det skyldes stigende efterspørgsel, som følger en vækststrategi, fortæller direktør.

Siden 2020 har der været gang i væksten på Spa- og golf-resortet HimmerLand i Farsø, som ejes af Lars Larsen Group, firmaet bag Jysk-butikkerne.

Det skyldes, at resortet i regnskabsåret 2019/2020 landede et underskud på hele 90 millioner kroner, og derfor skulle der andre boller på suppen. Moderselskabet gav en kapitalindsprøjtning på 400 millioner kroner, som ikke blot skulle lukke hullet i kassen, men også give luft til en ambitiøs udvidelsesplan, der skal give resortet mulighed for at tiltrække en bredere målgruppe af gæster.

Indtil videre har strategien blandt andet udmøntet sig i en 6.205 kvadratmeter stor multihal med plads til koncerter, selskaber, indendørs golfsimulatorer, fitnesscenter, mødelokaler med mere, en 350 kvadratmeter stor konferencevilla til luksuskonferencer, en ny sportsbar samt en kapacitetsudvidelse på 26 værelser.

Men nu planlægger HimmerLand endnu en udvidelse af kapaciteten. Denne gang drejer det sig om 20 ny anneksværelser, som skal imødekomme stigende efterspørgsel, som resortet oplever. Det skriver HimmerLand i en pressemeddelelse.

”Vi kan mærke en stigende efterspørgsel og nysgerrighed på, hvad vi kan tilbyde både fra leisure og business-gæster, hvilket er rigtig dejligt, for det betyder, at de ambitioner, vi har sat for os selv, virker. Med vores udvidelser og tilbygninger har vi nu en masse aktiviteter hele året rundt, og det har faktisk betydet, at vi nogle gange har været nødt til at sige nej til nogle gæster, fordi vores overnatningskapacitet ikke har fulgt helt med de andre udvidelser før nu. Det er jo kun et positivt problem, så jeg ser rigtig meget frem til, at vi kan byde flere velkommen og især de større konferencer og grupper samt sportshold,” fortæller Helle Thomasberg, resortets salg- og marketingdirektør.

En naturlig forlængelse af andre udvidelser
Med de 20 nye anneksværelser kommer HimmerLand nu op på 365 sovepladser fordelt på 106 værelser samt resortets tilknyttede feriehuse.

De nye værelser bliver udstyret med mulighed for op til 4 sovepladser, og der vil være ladestandere til elbiler samt garage til biler samt golfbiler. Efter planen kan værelserne tages i brug fra den 1. juni 2024.

Resortets direktør, Mette Ravn, fortæller, at den forestående kapacitetsudvidelse er en naturlig forlængelse af de øvrige udvidelser, som resortet også har foretaget. Til Turisme24.dk har Mette Ravn tidligere fortalt, at resortet går efter at ramme et niveau, som ikke findes andre steder i Danmark med et bredt udvalg af aktiviteter.

”Ud over, at vi stadig har vores to golfbaner, som vi fortsætter med at have, synes vi, for at vi kan kalde os et resort, at vi skulle have flere aktiviteter. Vi går efter at være et sted, hvor man kan komme hele året, og med det vejr, vi har i Danmark, er det vigtigt, at man kan tilbyde indendørsaktiviteter, og her er multihallen vores flagskib,” har Mette Ravn tidligere sagt.

 

Relaterede artikler:

Resort udvider igen: Vil nå ud til en større målgruppe

Resort åbner eksklusiv konferencevilla

Udvidelser giver medarbejderboom hos resort