HimmerLand i Farsø er ejet af Lars Larsen Group. (PR-foto)

Udvidelser giver medarbejderboom hos resort

En meget stor kapitalindsprøjtning for tre år siden har betydet store udvidelser for Nordjyllands rigeste resort. Men medarbejderstaben er også mere en fordoblet siden 2019.

I slutningen af regnskabsåret 2019/2020 var bundlinjen dybrød hos Lars Larsen Groups golf- og sparesort HimmerLand. Underskuddet lød på 93,2 millioner kroner før skat, og derfor besluttede koncernen, der er mest kendt for sin butikskæde Jysk, at der skulle ske noget nyt.

Man gav resortet en kapitalindsprøjtning på 400 millioner kroner med henblik på at nå ud til en bredere målgruppe af gæster, og siden da har HimmerLand haft vokseværk.

Nye hotelværelser, padelbaner, en stor multihal, svanemærket er alle en del af planen om at blive et helårsresort, der også samtidig tiltrækker gæster, der kræver omtanke for miljøet. Og udvidelserne har også krævet nye medarbejdere.

Således er HimmerLands medarbejderstab vokset fra 110 medarbejdere i 2019 til 269 i 2023. Det oplyser resortet i en pressemeddelelse.

”Det er helt naturligt, med den udvikling vi har været igennem, at vi også har ansat flere medarbejdere til at løfte vores ambitioner. Vi har udvidet en del de sidste år, som jo både kræver ekstra hænder i forhold til rengøring og vedligeholdelse, men selvfølgelig også til driften og udviklingen af alle de aktiviteter, vi nu kan tilbyde,” siger Mette Ravn, administrerende direktør hos HimmerLand.

Har ansat specialiserede medarbejdere
Samtidig med, at medarbejderstaben er udvidet markant, har man også fokuseret på at indhente mere specialiseret arbejdskraft, som bidrager til, at HimmerLand kan nå i mål med sine ambitioner, fortæller Mette Ravn.

”Vi har for eksempel ansat en Director of Facility til at varetage driften på alle vores topmoderne bygninger, som kræver en detaljeret vedligeholdelse og styring. Vi har ansat vores egen Activity Manager, og derudover har vi også iværksat en stor sustainability-strategi, som vores Sustainability Coordinator har udviklet, hvilket blandt andet er derfor, vi kan kalde os svanemærket på hotel, konference og vores tre restauranter. Vores arbejde med ESG er noget, vi hele tiden udvikler på, og vi kan også mærke, at det er at parameter, som flere konferencegæster efterspørger, og på den måde har det skabt en naturlig stilling hos os,” siger hun.

Derudover har resortet og har resortet indgået et samarbejde med Vesthimmerlands Kommune om at hjælpe borgere, der har svært ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet for eksempel fordi, de ikke er i stand til at varetage en fuldtidsstilling, og her har resortet oprettet stillinger, som kan imødegå de behov, oplyses det.

I 2022 havde HimmerLand et underskud på 11,6 millioner kroner, mens egenkapitalen lød på 258,4 millioner kroner, hvilket gør resortet til den rigeste hotelvirksomhed i Nordjylland. Underskuddet skyldes de investeringer i udvidelser, som resortet har foretaget.

 

Relaterede artikler:

Resort udvider igen: Vil nå ud til en større målgruppe

Her er de rigeste hoteller i Nordjylland

Resort mener at have knækket koden på elevmangel