Efter planen skal feriecentret ligge i området Røsnæs. Foto: Kalundborg Kommune.

Planer om nyt feriecenter er rykket nærmere

Det er blevet kaldt et Club la Santa i Kalundborg. Nu er planerne for et nyt feriecenter rykket tættere på en realisering efter en offentlig høring, hvor der dog ikke kun har været tilhængere.

Gymnasielærer Steen Bosebjerg er kommet tættere på at kunne realisere sin drøm om et nyt feriecenter i området Røsnæs med 90 ferieboliger, 30 lejligheder og tilhørende badesø, tennisbaner, boldbaner og multihaller. I alt er det planen, at der bliver plads til 500 gæster, hvis centret bliver til virkelighed.

Feriecenteret er blevet beskrevet som et dansk Club la Santa med fokus på sport og fysiske aktiviteter.

Mandag godkendte kommunalbestyrelsen i Kalundborg kommuneplanstillægget til en offentlig høring. I alt havde kommunalbestyrelsen modtaget 100 høringssvar, for ikke alle synes, at det nye feriecenter, som skal have navnet Club Røs, er en god idé. Det skriver TV2 Øst.

En af de borgere, som mener, at feriecentret er en dårlig idé, er Hans Jakob Madsen. Han påpeger, at naturen på spidsen af Røsnæs er en del af Danmarks naturkanon, da området er unikt.

”Man kan mærke, at naturen i området er begyndt at blive slidt, og hvis man forøger det med 500 gæster her, så er vi bange for, det vil ødelægge noget, man har prøvet at bygge op igennem mange år,” siger Hans Jakob Madsen.

I høringssvarene giver andre borgere udtryk for, at det er bekymrede for, at feriecentret får et højt vandforbrug, vil medføre støjgener og vil forværre trafikforholdene.

Kan vælge mellem at udvikle eller afvikle
Mens borgere altså er bekymrede for, at Club Røs vil være til gene for lokalområdet, er der også andre perspektiver i debatten. Tonny Voldby Pedersen, medlem af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune for lokallisten Frit Borgerligt Fællesskab, er positivt indstillet.

Han mener, at hvis ikke der bliver gjort noget for at udvikle byerne i Kalundborg Kommune, så bliver byerne afviklet. Det er også hans holdning, at der er et behov for at udvikle Røsnæs, og han understreger, at området ikke kun er for sommerhusejere. Han mener i øvrigt heller ikke, at feriecentret vil ødelægge naturen.

Tonny Voldby Pedersen påpeger, at feriecentret efter hans opfattelse bliver placeret i et område med lav naturværdi.

Politikerne i Kalundborg Kommune skal nu tage høringssvarene fra borgerne til efterretning, inden de træffer den endelige beslutning om projektets fremtid. Det vides dog endnu ikke, hvornår det kommer til at ske.

 

Relaterede artikler:

Stor tilfredshed: Ferieby sikrer millionoverskud

Stor interesse for feriepark til 520 millioner kroner

Efter konkurs: Vil omdanne feriecenter til boliger