Blåvandshuk Fyr. Foto: Flying October/ Visit Vesterhavet.

Tiltrækker turister uden for højsæson

Flere turister søger mod det vestligste Danmark uden for sommersæsonen. Overnatningsstal viser en stor stigning på 114 procent.

Selvom vinteren og foråret kan byde på barskt vejr ved Vesterhavet, er det dog ikke noget, der afskrækker turisterne i at søge mod området i lige præcis disse årstider.

De kolde måneder lader i stedet til at tiltrække turister, som gerne vil bo på hotel og feriecenter uden for sommersæsonen. Det skriver Destination Vesterhavet i en pressemeddelelse.

Overnatningstal for de første fire måneder i 2023 viser således, at der blev foretaget 272.275 overnatninger i en seng på et hotel eller feriecenter, og det er en fremgang på 114 procent set i forhold til rekordåret 2022. Hos Destination Vesterhavet ser man en mere travle vintersæson som en stor gevinst for lokalområdet.

”Vi stræber efter, at turismeudviklingen skal bidrage positivitet til lokallivet. Omsætningen er med til at holde hånden under arbejdsmarkedet, detailhandlen, fornøjelsesudbuddet og kulturlivet. Det har særligt betydning i vintermånederne. Helårsarbejdspladser og åbne butikker er med til at gøre området til et attraktivt sted at bosætte sig, og den udvikling skubber turismen på,” siger Peer H. Kristensen, direktør i Destination Vesterhavet.

Nyt feriecenter skaber vækst
Destination Vesterhavet er den anden mest vækstende destination i Danmark lige efter København med en samlet fremgang på 72.515 overnatninger. Væksten er især båret af internationale overnatninger, hvoraf Destination Vesterhavet tegner sig for 28 procent af alle overnatninger i Danmark.

Peer H. Kristensen fortæller, at en del af forklaringen på væksten skyldes åbningen af Lalandia Søndervig sidste sommer.

”Vi har en dugfrisk case, der viser, hvor stor en faktor overnatningskapacitet er for vækst. Overnatningerne på hotel- og feriecentre i Ringkøbing-Skjern er eksploderet med 409 procent svarende til 127.677 nye overnatninger. Det vidner om, at vi i Lalandia har fået et aktiv, der holder turismeomsætningen oppe i de kolde måneder og giver et seriøst løft til arbejdsudbuddet i Ringkøbing-Skjern kommune.”

Destination Vesterhavet oplyser, at gæster, der overnatter i Lalandia har et døgnforbrug på cirka 850 kroner, hvilket betyder en meromsætning på 108,5 millioner ekstra kroner på destinationen. Omsat i jobs svarer 1 million kroner i turismeforbrug til 1,24 årsværk, så januar-april turisterne er med til at skabe 87,5 fuldtidsstillinger, vurderer destinationsselskabet.

Destination Vesterhavet noterede 2.053.536 kommercielle overnatninger i årets første fire måneder, mens København havde 3.337.927 overnatninger. På tredjepladsen ligger Destination Nordvestkysten med 997.900 overnatninger.

 

Relaterede artikler:

Nordjylland jubler over Vogue-artikel

Kommune vil opføre hoteller på havnefront

Stort turismeprojekt på tværs af landegrænser