Dansk feriebolig. (Foto: DanCenter | PR)

Sommerhusejere reagerer på rykind sydfra

Skandinaviske feriehusejere lader til at have opsnappet, at europæere i stigende grad vælger at holde ferie nordpå. Et feriehusbureau ser en markant stigning i antallet af ejere, der stiller deres huse til rådighed.

Feriehusbureauet DanCenter har i løbet af første halvår af 2023 tilføjet hele 2.000 feriehuse til sin portefølje.

I alt har bureauet set en vækst i antallet af sommerhusejere, der stiller deres feriehus til leje hos bureauet, på 20 procent i Danmark, mens antallet er vokset med 17 procent i Norge og hele 36 procent i Sverige. Samlet set er DanCenters platform vokset med 20 procent det seneste halve år.

Hos feriehusbureauet er man overbeviste om, at stigning af feriehusejere, der ønsker at udleje deres feriehuse, skyldes, at ejerne har fået øje på en tendens.

Flere europæere holder ferie nordpå
På grund af hedebølgen, der har hærget i lande som for eksempel Italien, Spanien og Grækenland, og givet turister billeder af skovbrande på nethinden, søger flere europæere mod Danmark og de andre nordiske lande, hvor vejret er køligere.

“Denne sommer har ferie i Europa handlet om at finde et tiltrækkende område med behageligt vejr og gode tilbud. Der er en stadig stigende appetit blandt rejsende for at holde ferie i lande med mildere temperaturer rundt om i Europa. I lande som Danmark, Sverige og Norge har der derfor været væsentlig interesse fra boligejere, der ønsker at sætte deres hjem på DanCenter-platformen for at udnytte den nye trend inden for europæiske sommerrejser,” siger Gautam Swaroop, administrerende direktør for OYO Vacation Homes, der er DanCenters moderselskab.

De nye, danske ferieboliger i DanCenters portefølje blev tilføjet i Vedersø Klit, Bønnerup Strand, Bork Havn, Gilleleje, Marielyst og Blåvand, oplyser DanCenter i en pressemeddelelse.

Med tilføjelsen af de nye feriehuse, udbyder bureauet nu leje af mere end 12.000 ferieboliger i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, hvoraf der er flest sommerhuse på det danske marked.

Inflation kan give lyst til at udleje
En anden faktor, der kan have indflydelse på feriehusejernes lyst til at udleje deres sommerhuse, er de seneste års forhøjede inflation.

”Der er husejere som vælger at sige, at det her er et godt supplement til økonomien, som jo har været presset under de høje energipriser og inflationen. Det betyder også, at der er ejere, som stiller deres hus til rådighed i flere uger, end de normalt ville have gjort,” har Pia Loft, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, tidligere sagt til Turisme24.dk.

I juni måned oplyste feriehusbureauet Feriepartner, at udbuddet af feriehuse er forøget med 2.000 feriehuse på landsplan i løbet af 2023, hvilket er en stigning på fem procent i forhold til de 40.000 sommerhuse, der de seneste år stabilt har været på markedet.

 

Relaterede artikler:

Inflation sender udbuddet af feriehuse i vejret

Får gevinst for salg af danske sommerhuse

Kunstig intelligens hjælper DanCenter