Gæster i Cisternerne. (Foto: Cisternerne | Facebook.com | PR)

Sætter rekord: 100.000 besøgende gik under jorden

I år har været det bedst besøgte i kunsthallen Cisternernes historie, da flere end 100.000 gæster har set underjordisk udstilling af sydkoreansk kunster og deltaget i en række events.

Siden 1996 har kunstentusiaster kunne gå på oplevelse i hovedstadens tidligere vandreservoir Cisternerne, der ligger gemt under Valby Bakke. Det består af tre rum på 4.320 kvadratmeter, der før i tiden rummede henved 16 millioner liter vand.

Indtil 2013 husede Cisternerne Museum for Moderne Glaskunst, men de seneste 10 år har de dannet ramme om forskellige udstillinger med installationskunst, som tager særlig højde for de særegne rum, hvor der blandt andet er drypsten og en luftfugtighed, der nærmer sig 100 procent.

I og med at 2023 så småt går på hæld og Cisternerne med udgangen af november blev lukket for vinteren, har ledelsen hos kunsthallen gjort status og glæder sig i den forbindelse over, at de underjordiske udstillingslokaler ikke tidligere har trukket så mange gæster til, som det har været tilfældet i løbet af året, der er gået.

Har fået international omtale
Det oplyses, at flere end 100.000 gæster har besøgt Cisternerne i indeværende år. De har blandt andet slået vejen forbi for at opleve udstillingen ’Weaving the Light’ af den sydkoreanske konceptkunster Kimsooja, der har været sat op i rummene fra marts til og med udgangen af november i år.

Udover besøgsrekorden er Cisternerne også blevet nævnt i flere anerkendte medier i årets løb. Attraktionen er blandet andet blevet fremhævet i Wallpaper Magazine og for tredje gang har New York Times anbefalet avisen læsere et besøg, hvis de kommer forbi København.

Cisternerne er sammen med guldalderhjemmet Bakkehuset, humor- og satiremuseet STORM og kunsthallen Møstings en del af Frederiksbergmuseerne, og her erklærer direktør Maria Gadegaard sig tilfreds med den udvikling, man har været vidne til i løbet af året.

“Vi er dybt beærede over den overvældende opmærksomhed, som årets udstilling ’Weaving the Light’ har modtaget. Anerkendelsen og interessen understreger Cisternernes betydning som en kulturel oase for besøgende fra hele verden.”

Kalder rekord for en milepæl
På rådhuset glæder man sig ligeledes over, at der er blevet sat rekord hos et af de lokale museer. Det fortæller Michael Vindfeldt (S), der er borgmester i Frederiksberg Kommune.

”Cisternerne er en kunsthal i verdensklasse. Min store ros går til alle de dedikerede ansatte på Frederiksbergmuseerne, der har muliggjort denne milepæl. På Frederiksberg er vi enormt stolte, og vi glæder os til sæson 2024.”

I tillæg til udstillingen af den sydkoreanske kunstner har året også budt på en række events i Cisternerne, der er blevet afviklet og præsenteret i samarbejde med Art Hub, Art Week Copenhagen, Bloom, Børn i Byen, Copenhagen Architecture Festival samt den kulturhistoriske festival Golden Days.


Relaterede artikler:

Carlsberg-attraktion blev indviet med ministerbesøg

Millioninvestering lader Tivoli-gæster opleve nordlys

Rekordmange søgte mod Nationalmuseet i juli